- Fallet Ibraexploderade

Zlatan ifrågasatt & hårt kritiserad i italiensk media

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic får hård kritik i italienska medier.

För sitt spel och för sitt beteende och humör.

För första gången sen han kom till Juventus är svensken ifrågasatt på allvar.

I stort sett samtliga större italienska medier rapporterade i går om Zlatans angrepp på Zebina. Ansedda La Stampa var nådlös i sin kritik:

"Att sätta sig upp mot svensken är lika farligt som att gå upp i ringen mot en tungviktare. Det verkar som om han på Sisport (Juves anläggning) tappade behärskningen mot en lagkamrat som markerade honom för hårt och att han sen inte heller var lugn när Capello rättmätigt skällde ut honom".

"En liten läxa..."

La Stampa tycker att Capello gjorde rätt om han petade Zlatan av "disciplinära skäl".

"Hur som helst kan det vara så att en liten läxa gör spelaren (Zlatan) gott, då han alltför ofta går åt sitt eget håll medan alla andra går åt motsatta hållet. Helt klart är att den store svensken har en mycket personlig syn på livet".

Även Italiens största sporttidning Gazzetta dello Sport skriver att Zlatan uppges ha gett Zebina en blåtira och att han bötfälldes för sitt beteende.

Corriere dello Sport skriver, precis som La Stampa, att svensken sen också bråkat med Capello och fått dryga böter.

Tuttosport rapporterar om "Spända nerver trots triumfen. I Juventus omklädningsrum exploderar ett nytt fall" och "osämja mellan Ibra och Capello".

Enligt tidningen är "ett bråk med en lagkamrat" orsaken till Zlatans disharmoni. Tuttosport ironiserar också över hur Juventus lyckats hålla det hemligt så länge. Tidningen skriver att om fysiskt våld verkligen förekom så borde någon i klubben ha gjort en anmälan mot Zlatan:

"Men ledningen är offer för minnesförlust. De kommer inte ihåg något, de har inte sett något, de var upptagna med att göra något annat".

Störd av måltorkan

Telegiornali Mediaset, tv-nyheterna på de stora privatkanalerna i Mediaset, rapporterar i sina sändningar och skriver på sin websida:

"Juve, i scudetto-kören sjunger Ibra falskt. Svensken spelar inte och slår lagkamraterna" och fortsätter:

"Fallet Ibra har exploderat i Juve-hemmet" och

"den senaste tidens Zlatan är bara en avlägsen släkting med den spelare som blev så beundrad förra säsongen och i början av denna".

Enligt tv-nyheterna är Zlatan störd av måltorkan och av att hans kontrakt ännu inte förlängts. Zlatans "nervositet" ska ha fått honom att bråka med Zebina på träningen.

"Zebinas vänstra öga ska ha fått betala priset. Röster talar om ett bråk mellan de två som kulminerade med svenskens finger i ögat och han bötfälldes också kraftigt av klubben".

Jennifer Wegerup