”Zlatan slog lagkamrat”

Italiensk media: Stack sina fingrar i Zebinas

Foto: Alberto Ramella/AP
Blåklocka Blödningen kring Zebinas öga har varit föremål för diskussion den senaste tiden. Men Juventus har varit skickligt på att dölja orsaken. Nu gör flera källor gällande att det var Zlatan som stack fingrarna i lagkamratens vänstra öga under träning.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic anklagas för att ha slagit till en lagkamrat.

Svensken ska ha stuckit fingrarna i Jonathan Zebinas vänstra öga.

Zlatan påstås också ha hotat Fabio Capello.

Fallet väcker stor uppmärksamhet i Italien där han nu kritiseras hårt.

I över en vecka har Juventus lyckats tysta ner skandalen. Men nu har nyheten läckt ut. Enligt en rad italienska medier har Zlatan Ibrahimovic slagit till sin lagkamrat Zebina på träningen.

– Inga kommentarer, meddelade Juventus presskontor i går.

Klubben har lagt locket på kring bråket som ska ha ägt rum på träningsanläggningen Sisport i Turin för minst en dryg vecka sen. Tuttosport skriver kritiskt om ”Italiens tystaste omklädningsrum” och kollektiv minnesförlust hos klubbledningen.

Tystade läckor

– Det har snackats om det här flera dagar men Juve är skickliga på att tysta läckor. Men nu gick det inte längre, säger en av Sportbladets källor i Turin.

Italiens största tidningar som Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Tuttosport och La Stampa skriver alla om den påstådda misshandeln från Zlatan. Även tv-nyheterna, både i sändningar och på sin hemsida, rapporterar om bråket.

Zebina uppges ha markerat Zlatan tufft och denne ska ha blivit irriterad.

Den svenske landslagsstjärnan ska ha slagit till, eller stuckit fingrarna, i sin franske lagkamrats vänstra öga. Zebina har den senaste tiden haft en synlig blåtira.

– Ibrahimovic måste lära sig att alla kan bli petade och att acceptera mina val. Det har Del Piero gjort, säger Juventus tränare Fabio Capello till italienska medier.

Han sägs ha petat Zlatan bland annat av ”disciplinära skäl”. Bråk mellan lagkamrater är inte ovanligt i de stora klubbarna med knivskarp konkurrens.

Svarade uppkäftigt

Men Capello accepterar inte våld mellan sina spelare och ska ha skällt ut Zlatan. Enligt bland andra Corriere dello Sport ska svensken då ha svarat sin tränare mycket uppkäftigt. Obekräftade uppgifter gör gällande att Zlatan hotat Capello och sagt att han kunde ”få smaka på samma behandling”.

”Kanske är hans förhållande till Capello inte så idealiskt längre”, skriver Tuttosport.

Enligt tidningar, tv och radio har Zlatan fått mycket kraftiga böter av Juventus, dels för slaget mot Zebina, dels för att han sa emot Capello.

Långvarig måltorka

Den 24-årige svensken uppges vara frustrerad över sin långvariga måltorka och över att han fortfarande inte fått till ett nytt kontrakt med Juventus.

– Ibrahimovic vill ha runt 35-40 miljoner kronor om året men Juve har inte gett med sig än. Enligt Moggi (klubbdirektören) har de inte ens börjat förhandla, säger en källa.

Klart är att det senaste tumultet inte stärker Zlatans förhandlingsläge. Han har rekordsnabbt blivit Juventus stora stjärna. Med det kommer också kravet på att uppföra sig som en förebild för klubben.

Läs också:

Fler Zlatan-skandaler

Jennifer Wegerup