ISKALLT, ZLATAN

Capello kritisk: Han gör för svåra saker

Foto: SCANPIX
SÖMNIG Zlatan lyckades inte uträtta någonting så länge han fick spela – och nu får han kritik av Fabio Capello. ”Zlatan försöker göra svåra saker i lägen där det räcker att spela enkelt”, sa managern.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har tappat formen.

Nu börjar Juve-managern Fabio Capello att tröttna.

Zlatan fick lämna stormatchen mot Milan redan i paus efter en blek insats.

– Han försöker göra svåra saker i lägen där det räcker att spela enkelt, säger Capello.

0-0 mot Milan gör att Juventus behåller sitt tio poäng stora försprång i tabelltoppen. Det ska mycket till om Turin-laget inte vinner sin andra raka Lo Scudetto.

Att Zlatan Ibrahimovic verkar ha tappat formen oroar dock inför kvartsfinalen i Champions League mot Arsenal. Inte ett mål på fem matcher, senaste fullträffen kom mot Messina 18 februari.

Utbytt i paus

I går byttes Zlatan ut redan i paus efter att haft svårt att komma till avslut. Ett skott högt över var det närmaste Zlatan kom. Turinbaserade tidningen Tutosport ger honom en fyra i betyg (tiogradig skala) i dagens tidning.

Även managern Fabio Capello var hård i sitt omdöme efter matchen.

– Det är något speciellt med spelare från Balkan. Zlatan försöker göra svåra saker i lägen där det räcker att spela enkelt, säger Capello och syftade på att Zlatan misslyckades med åtminstone två klackförsök mot Milan.

Att Zlatan hade en dålig afton gjorde nu inte så mycket när Juve-keepern Gigi Buffon höll tätt.

– Vi spelade smart och tog ett stort steg närmare titeln, sa Buffon.

Milan närmast seger

Milan var närmast en seger och hade de farligaste chanserna, Inzaghi var farligt framme vid flera tillfällen.

Men Milan fick Genaro Gattuso utvisad med 20 minuter kvar och gick dessutom miste om vad många ansåg en solklar straff när Emerson täckte Nestas skott med armbågen. Domaren De Santis friade dock.

– Domaren kunde blåst straff. Men jag är stolt över att vi kom till Delle Alpi och var det bättre laget, sa Milan-managern Carlo Ancelotti.

Med nio omgångar kvar lever fortfarande hoppet för Milan men det troliga är att de får koncentrerar sig på att slåss om andraplatsen med lokalkonkurrenten Inter i stället.

Robert Laul