”Flamingon har fågelinfluensa”

Ibra sågas av Italiens största sporttidning

Foto: Bildbyrån, ap
Lika som bär? I Italien kallas Zlatan för "Flamingon" för att han ofta står på ett ben och gör konster. För första gången kommer det nu riktigt hård kritik från de italienska medierna mot Ibra.
FOTBOLL

Spelet har gått i baklås, nu sågas Zlatan Ibrahimovic av italiensk press.

- Ibrahimovic har gått från att vara symbolen för Juventus till att vara en vanlig spelare i klubben, skriver Gazzetta dello Sport.

Tiden som kejsare i Turin verkar vara över för Zlatan Ibrahimovic. Hans spel har fungerat allt sämre under säsongen och årets sex ligamål är en klar försämring mot fjolårets 16 fullträffar.

Nu börjar även den italienska pressen att kritisera supersvensken. I en krönika av Gazzetta dello Sports ansedda Juventus-reporter Paolo Forcolin, sågades i går Zlatan.

I Italien kallas Zlatan för "flamingon", och Forcolin drar in den fruktade fågelinfluensan i svenskens form.

- Fågelinfluensan har skördat ännu ett offer, flamingon "Ibra" flyger inte mer, skriver han.

Glenn var först ut

I måndagens Sportbladet gick Glenn Strömberg till hårt angrepp mot Zlatan.

- Vilken forward som helst som spelar i division 3 i Italien hade gjort fler mål än Zlatan om han spelat i Juventus, sa han.

Nu följer ytterligare kritik, denna gång från italiensk media. Att det är sportbibeln Gazzetta dello Sport som kommer med kritiken gör det ännu tyngre.

- I fjol gjorde han 16 mål i ligan, hade en fantastisk utveckling och var en stor tillgång för laget. I år har motståndarna lärt sig, de låter sig inte längre luras av hans tricks, skriver tidningen.

Framförallt är det de eviga klacksparkarna som krönikören retar sig på.

- I stället för att spela enkelt för att komma i form igen så fortsätter han med sina klacksparkar hela tiden. Det enda det innebär är att Juventus förlorar bollen. Mot Messina var hans fyra första bollkontakter klacksparkar. Lite för många kanske"?

- Han gillar sig själv för mycket, är för fåfäng. Han älskar att försöka göra det omöjliga och letar ständigt efter sätt att få publikens ovationer.

Måste spela enklare

Också Fabio Capello uppges ha tröttnat på svensken. Efter matchen mot Milan i söndags kväll hyllade han samtliga Juventus-spelare - förutom Zlatan Ibrahimovic.

- När man försöker visa för mycket riskerar man i stället att göra mycket misstag, sa Capello om Zlatan, och enligt Gazzettan var det en solklar markering om att han måste börja spela enklare i fortsättningen.

- För att vinna serie A och Champions League måste man spela enkelt och målmedvetet. Det vackra, men omständliga spelet måste man lämna till senare, skriver tidningen.

"Capello har tröttnat"

Krönikan fortsätter:

- Klacksparkarna och det svåra spelet börjar bli för mycket också för Capello som nu har tröttnat. På de tio senaste matcherna har han bara fått spela samtliga 90 minuter en enda gång, mot Lecce. Tre gånger har han bytts ut mot Del Piero, två gånger mot David Trezeguet. Mot Ascoli började han dessutom på bänken, och byttes sen in mot Trezeguet.

Det ska ställas mot fjolåret, då Ibrahimovic sågs som helig av Capello, och så gott som aldrig byttes ut.

Zlatan - hyllad och sågad

Henrik Lundgren