Zlatan bänkad

Trézéguet och del Piero glänste i svenskens frånvaro

Foto: AP
FOTBOLL

Zlatan fick 25 minuter som inhoppare mot Livorno men övertygade inte. Istället var det måltjuven David Trézéguet som stal showen med sina två mål.

Juventus vann matchen med 3-1.

Zlatan har länge gått mållös både i ligan och Champions League.

Nu tycks Fabio Capello ha tröttnat. Svensken fick börja på bänken och se Alessandro del Piero och David Trézéguet starta på topp.

Och vilken succé de gjorde.

Del Piero fanns med i förspelet till Trézéguets 1-0 redan i den tredje minuten i en halvlek som innehöll få målchanser. Livornos skyttekung Lucarelli sköt mot krysset i den 13:e minuten men Buffon räddade snyggt.

Kvitteringen kom istället efter paus.

Trézéguet satte sitt andra mål

Livornos Marc Pfertzel snodde bollen från Giannichedda och pangade in 1-1 vid Buffons vänstra stolpe. Svaret kom dock omgående och återigen var det Trézéguet som stod för målet.

Fransmannen hittades i djupet av Pavel Nedved och lade kallt in 2-1. Även del Piero kom med i målprotokollet när han satte 3-1 på övertid.

Zlatan kom in i den 65:e minuten istället för Trézéguet men skapade inte mycket. Svensken har gjort sex mål under säsongen medan Trezeguet mäktat med 20 och del Piero tio.

Den tunga vintern fortsätter alltså för svensken – om knappt tre månader börjar VM i Tyskland.

Juventus leder nu Serie A med 13 poäng före Milan som dock har en match mindre spelad. De rödsvarta möter Udinese på bortaplan under söndagen.

I kvällens andra match slog Cagliari Treviso med 2-1.

Daniel Lagerqvist