Krishjälp till Ibra

Vännen Trezeguet: Han får inte låta sig påverkas psykiskt

Foto: Carlo baroncini
djup Svacka 65 minuter in i matchen mot Livorno byttes Trezeguet ut mot Zlatan. Men han fick inte mycket uträttat. Nu berättar Trezeguet hur han hjälper sin vän att komma över de dåliga resultaten.
FOTBOLL

Sågad och petad – Zlatan Ibrahimovic är inne i sin djupaste svacka sen han kom till Juventus.

Nu får Ibra krishjälp av anfallskollegan David Trezeguet under sin svåra tid.

– Jag har sagt till Zlatan att ta det lugnt, att inte låta det påverka honom psykiskt, säger Trezeguet.

Zlatan Ibrahimovic var petad från startelvan mot Livorno. Svensken fick se anfallskollegan David Trezeguets målshow från bänken, och till råga på allt gjorde även värsta konkurrenten Alessandro Del Piero mål på övertid.

Sågad i Gazzetta

Inhoppet, Zlatan bytte av Trezeguet efter 65 minuter, imponerade inte heller. En sällsynt vacker nedtagning i straffområdet var hans bästa prestation. Tyvärr följdes den av en misslyckad passning till en fristående Del Piero.

Zlatan är inne i en djup svacka. I veckan sågades han brutalt av Gazzetta dello Sports ansedda krönikör Paolo Forcolin, som skrev att ”flamingon Ibra drabbats av fågelinfluensan”.

Men nu får han hjälp av vännen och anfallskollegan Trezeguet.

Tar till sig kritik

I en längre intervju med Turin-baserade Tuttosport berättar fransmannen hur han försöker hjälpa Zlatan på rätt väg.

– Ibra har förstått att den andra säsongen i Italien alltid är svårare för en utländsk spelare. Motståndarna känner dig bättre och markerar dig hårdare, förklarar Trezeguet och fortsätter:

– Jag har gett honom rådet att arbeta i lugn och ro. Han har den fördelen att han är lyhörd, och man kan lita på att han tar till sig när han får kritik. Dessutom älskar fansen honom, säger Trezeguet.

Boven i dramat

Trezeguet får också frågan om han tror att Zlatans kontraktsförhandlingar med Juventus kan vara boven i dramat. Förhandlingarna har pågått i flera månader utan att parterna nått en lösning.

– Jag har sagt till Zlatan att ta det lugnt, att inte låta det påverka honom psykiskt. Om klubben har lovat honom ett nytt kontrakt och en löneförhöjning så kommer han att få det. Det är en fråga om tålamod.

Juventus tränare Fabio Capello viftar bort alla påståenden om att Zlatan skulle vara inne i någon svacka.

Tränar för fullt

– Han är frisk efter skadan han ådrog sig i landslaget, och som påverkat hans insats i de senaste matcherna. Nu tränar han för fullt. Han har inga problem och mår bra psykiskt. Naturligtvis har han inte kunnat visa vad han kan när han har ont. Men jag är beredd att satsa pengar på honom och Juventus. Vi är en riktig grupp, det räcker att se oss ett kort ögonblick för att förstå det.

David Tanentsapf