Milanolagen säkra vinnare i Italien

3-1 till Inter och 4-0 till Milan

FOTBOLL

Stockholm (TT)

Zlatan Ibrahimovic och hans Juventus ser allt säkrare ut som seriesegrare ut i den italienska fotbollsligan.

Trots att båda Milanolagen vann sina matcher på söndagen är avståndet upp till Turinlaget tio poäng för Milans del, och tolv poäng för Inter.

Foto: AP
Inters Alvaro Recoba nöjd målskytt mot Lazio.

Inter vann betryggande med 3–1 hemma över Lazio. Romlaget hade flera goda chanser att kvittera efter en reducering av Goran Pandev till 1–2 i början av andra halvlek, men i stället var det Inters uruguayan Alvaro Recoba som satte in nådastöten med sitt andra mål i matchen.

Luis Figo gjorde enkelt Inters ledningsmål i slutet av första halvlek. Det var Inters första hemmaseger i ligan mot Lazio sedan den 9 maj 1993.

Sjevtjenko tvåmålsskytt

Inters lokalkonkurrent Milan hade en lätt match borta mot Udinese. Andrej Sjevtjenko stod för två av målen i 4–0-segern. Alberto Gilardino och Clarence Seedorf noterades för de övriga målen.

Matchen mellan hemmaspelande Lecce och Parma fick avbrytas i fem minuter sedan fans kastat in rökbildande smällare. Parma vann till slut med 2–1.

Fiorentina vann hemma med 3–1 mot Ascoli och innehar för tillfället fjärdeplatsen i ligan.

Siena fick sin spelare Igor Tudor utvisade i första matchminuten av sin bortamatch mot Chievo. På den efterföljande straffen gjorde Veronalaget mål. I andra halvlek åkte Toscanalaget på ytterligare en utvisning. Chievo vann matchen med 4–1.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM