Inte lika viktig

Förtroendet för Zlatan har minskat visar enkät

FOTBOLL

Zlatan tappar i förtroende hos de italienska journalisterna.

En enkät Sportbladet tagit del av visar tydligt att opinionen svängt rejält på bara två månader.

I kväll får han chansen att revanschera sig från start i toppmötet mot Roma.

Foto: AP
"Zlatan spelar för sig själv. Han gör sig inte tillgänglig i spelet", säger Francesco Pancini på RAI.

Enkäterna är gjorda av Kanal 5:s Liga Europa, som talat med tio av Italiens främsta sportjournalister.

Den första rundringningen gjordes den 25:e januari, den andra 21:a mars. Samma fyra frågor om Zlatan Ibrahimovic ställdes till samma personer, ändå har svaren förändrats betänkligt på mindre än två månader.

Störst skillnad är resultatet på frågan "Är Zlatan viktigare för laget än i fjol?". I januari svarade nio av de tillfrågade ja, i mars bara två.

"Uppträder omoget"

- Zlatan spelar för sig själv. Han gör sig inte tillgänglig i spelet. Han uppträder omoget för en spelare på hans nivå, säger Francesco Pancani på RAI.

I januari tyckte sex av de tillfrågade att Zlatan är sämre än i fjol. I mars var de åtta.

- Han slarvar för mycket. De målgivande passningar han serverade sina lagkamrater i höstas syns inte till nu, säger Marco Ansaldo på La Stampa.

Samtidigt är samtliga tio överens om att Zlatans framtid i Juventus inte är hotad.

- Zlatan är underlig, men han är ett fenomen i sig. En mästare. Det är tur för honom att han spelar i Juventus. Hade han varit i Inter eller till och med i Fiorentina hade han fått ett rent helvete. Juventus vet hur man ska hantera spelare och situationer som denna, säger Francesco Pancani.

Spelar från start

- Han kommer tillbaka eftersom han är en mästare. Det handlar bara om att inte tro sig bättre än någon annan och spela med mer ödmjukhet, säger Paolo Forcolin på Gazzetta dello Sport.

En som inte verkar ha tappat förtroendet för Zlatan är Fabio Capello. Enligt Gazzetta dello Sport spelar Ibra från start tillsammans med David Trezeguet mot Roma i kväll.

Serieledande Juventus har tio poäng ner till Milan på andraplatsen. Roma är femma, och jagar Fiorentina i kampen om den fjärde och sista kvalplatsen till Champions League.

David Tanentsapf