…men vi borde oroa oss mer för hans fötter

Peter Wennman: Så farligt var det väl inte?

FOTBOLL

Det här verkar aningen överdrivet, måste jag säga.

Ett hyttande finger från Zlatan är tydligen som ett finger från Djävulen själv.

Vi borde oroa oss mer för hans fötter.

Mitt i Juventus platta, fantasilösa, allt tröttare försök att bryta 0-0 mot bottenlaget Treviso blev Zlatan Ibrahimovic utbytt.

Det hade gått 63 minuter, Zlatan hade just slarvat bort en passning och det såg ut som om tränaren Fabio Capello fick nog, han fattade ett ögonblicksbeslut och kallade svensken till bänken.

Sen vet jag inte mer än vad vi alla kunde se i tv:

En besviken och grymt förbannad Zlatan viftar med ett varningens finger åt Juventus andretränare vid sidlinjen.

Det var i alla fall inte ett finger direkt i Capellos ansikte. Så korkad kan ingen vara.

Var får de luft ifrån?

Jag har förstått att det talas om "skandal" på sina håll och att det spekuleras i böter för dåligt uppträdande, kanske till och med en kommande utfrysning från Capellos sida, men då hänger jag inte med riktigt...då fattar jag inte var alla experter får luft ifrån.

Så farligt var det väl inte?

Ibland verkar det som om folk börjar skjuta mygg med luftvärnskanon så fort Zlatan rynkar på ögonbrynen.

Det är klart han var förbannad. Att bli utbytt så pass tidigt mot ett lag som är 63 poäng sämre i tabellen, dessutom i ett läge då Zlatan hade mycket att bevisa, måste ha gjort ont.

Men ilskan hade säkert också växt inombords mot den egna insatsen, mot att det småjävlas hela tiden, mot att han inte får nånting gratis längre.

Jag trodde verkligen att Zlatan var på gång. I ligamötet med Roma luktade det världsklass vissa stunder, det började likna fjolårets superspelare. Men så sjönk nivån igen i djupdykningen på Higbury förra veckan - och så 63 väldigt blandade minuter i går.

Zlatan träffade stolpen med en halv cykelspark och hade ett par andra lyckade aktioner, men minuskontot var definitivt större.

Han är obekväm

Trodde aldrig jag skulle skriva orden "Zlatan" och "dålig bollmottagning" i samma mening, men det är häpnadsväckande hur obekväma de där magiska fötterna blivit med bollen på senare tid. Det studsar snett och det studsar fel, och det beror inte på att han försöker göra för svåra saker. Mellan den 35:e och 37:e minuten i går hade han en sekvens som var direkt amatörmässig, två usla mottagningar och ett felpass. Och så fortsatte det efter paus innan Capello fick nog.

Juventus har problem, i Nedveds frånvaro såg mittgubbarna Emerson och Vieira ut som två gamla kommunalarbetare sista dan före semestern, det låg ingen passion i arbetet, och när spelet fungerar så illa blir allt besvärligare för Zlatan. Men det är ingen ursäkt han kommer undan med. Det krävs mer för att försvara en anfallsplats i ett stjärnlag som Juventus.

En teori är att "Ibras" allt mer svällande muskler och pålagda kilon det senaste året hämmar honom i spelet. Det ligger det nog mycket i. Zlatan har blivit tyngre, snabbare och starkare - men känslan har inte hängt med den "nya" kroppen. Allt såg ut att gå så mycket smidigare och naturligare förra säsongen.

Återstår nu att se om tränar-Capello har fortsatt tålamod med sin favorit. Zlatan har ett av fotbollsvärldens högsta marknadsvärden, men det kan sjunka väldigt snabbt om Capello surnar till.

Peter Wennman