Beredda att sälja Zlatan

Juventus på väg tröttna på bråken

Foto: SCANPIX
på väg bort? Zlatan sände ett varningens finger till Juventus när han blev utbytt i lördags. Nu spekuleras det i att den svenske anfallaren kan vara på väg bort från klubben.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kan lämna Juventus i sommar.

Enligt Sportbladets källor är klubbledningens tålamod på väg att ta slut efter den senaste incidenten.

– Ibrahimovic kan bli såld om det fortsätter så här.

Zlatans sämre spel och upprepade incidenter kan leda till att Juventus väljer att sälja sin dyrgrip i sommar. Det säger flera av Sportbladets initierade källor i Italien.

Trots snack om ett nytt kontrakt för svensken i över ett år så har Juventus fortfarande inte erbjudit Zlatan någon förlängning på hans nuvarande avtal.

Det kontraktet löper ut 2008. Zlatan begär närmare 55 miljoner om året i ett nytt kontrakt. Hittills har svaret bara varit tystnad från Juve-ledningens sida.

Finns intresse

Enligt Sportbladets källor beror fördröjningen på att ledningen, med klubbdirektör Luciano Moggi i spetsen, vill ha is i magen och se att Zlatans sämre spel – och uppförande – inte blir permanent.

Fortsätter Zlatan visa dåligt humör och dåligt spel så är Juventus ledning beredd att göra sig av med svensken. Och intresserade klubbar finns.

Chelseas har bjudit?

Tidigare i år har Real Madrid visat intresse för Zlatan. Så sent som i förra veckan uppgav brittiska Daily Mirror att Chelsea ville köpa Zlatan för 350 miljoner kronor.

Juventus har tidigare varit snabba att sälja spelare som inte passat in i klubben längre. Såväl Zinedine Zidane och Christian Vieri har rönt det ödet. Zlatan kan mycket väl stå på tur om han inte hittar balans i sitt spel och humör igen.

Hittills har klubben haft stort tålamod med Zlatan som man ser som en av klubbens viktigaste spelare.

Men Zlatans bråk med lagkamraten Jonathan Zebina, som han ska ha gett en blåtira tidigare i våras, och hans avstängning förra våren efter skandalmötet mot Inter, finns redan i klubbledningens minne.

Sämre relation

Enligt flera källor med insyn i Juventus har även den starka relationen mellan Zlatan och tränaren Fabio Capello blivit sämre.

Hittills har Capello ständigt varit på Zlatans sida, men incidenter som den mot Treviso kan snabbt ändra på det.

Får han Capello emot sig kan tiden i Juventus-tröjan snart vara över.

– Capello säger kanske inte så mycket nu, men han glömmer inte. När Champions League är överstökat kommer ledningen med all säkerhet att ta ett snack om Zlatans framtid i klubben, säger Juventus-experten Marina Salvetti på Tuttosport.

– Någonting är ju fel. För tre månader sedan var Zlatan magisk och underbar. Nu är han ett stort och orörligt spöke.

Tre superklubbar – var spelar svensken nästa säsong?

Jennifer Wegerup, David Tanentsapf, Fredrik Jonsson

ARTIKELN HANDLAR OM