Juvebojkott efter Zlatankritik

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är stenhårt kritiserad i Italien.

Juventus svar – en pressbojkott.

– Det behövs en paus för eftertanke, säger Juventus-direktören Luciano Moggi.

Samtliga Juventus-spelare, förutom Gianluigi Buffon, kritiserades hårt efter 0-0 matchen mot Arsenal. Men hårdast av alla sågades Zlatan Ibrahimovic.

”Är han den nye van Basten? Inte en chans! Vill Chelsea ha honom – ge bort honom! Finns ingen anledning att behålla honom om han spelar så här”, skriver Tuttosport.

Svensken får genomgående låga betyg, 4 av både Gazzetta dello Sport och Tuttosport, och 5,5 av Corriere dello Sport. Och Tuttosport har rubriken ”Ibra och Pavel – fallande stjärnor”.

”Silenzio stampa”

Under gårdagen fortsatte kritiken att hagla mot Turin-klubben, och till slut tog Juventus beslutet att införa en ”silenzio stampa”. Ingen representant för klubben kommer därmed att uttala sig för pressen tills bojkotten hävs.

– Vi är besvikna över att vi är utslagna ur Champions League, men vi är ännu mer besvikna över de hårda ord som riktats mot spelarna från press och supportrar. Om detta Juventus kan man säga allt, förutom att vi inte ger allt, förklarade Luciano Moggi pressbojkotten.

Det sista efter att de de mest hårdföra supportrarna i Curva Scirea vecklat ut en banderoll där de anklagade spelarna för att inte visa stake.

Just det får också Zlatan Ibrahimovic kritik för.

– Det var länge sen han spelade med hjärta och kämpade, skriver Corriere dello Sport.

Henrik Lundgren, Michael Wagner