”Zlatan har 300 par skor”

Nu avslöjas detaljer om hans hemliga liv

1 av 5 | Foto: ARNE FORSELL
BOSTADEN I det här huset vid Piazza Castello i Turin ligger Zlatans bostad. Lägenheten är på 300 kvadratmeter och kostade cirka 18 miljoner kronor.
FOTBOLL

Vår största stjärna är också vår hemligaste.

Sportbladet åkte till Turin för att gå i Ibras fotspår.

Och hittade en ödmjuk diva med 300 par skor i garderoben.

Svit nummer 328 på lyxhotellet Le Meridien Lingotto i Turin har sett det mesta. Det var här Zlatan Ibrahimovic hystes in direkt efter övergången från Ajax 2004. Han stannade på hotellet i sex månader och det var här vänskapen med ”Jack” inleddes.

– Vi lärde känna varandra när Zlatan kom till Juventus. Det var jag som bar upp hans bagage när han kom till Lingotto. Det tog tre månader innan vi lärde känna varandra. Sedan var jag på hans rum nästan varje dag och umgicks med honom, förklarar han.

”Jack” heter egentligen Rathore Jitendra Singh men kallas ”Jack”.

Han är 27 år och jobbar sedan några år tillbaka som piccolo på lyxhotellet.

Men framför allt är han en av Zlatans närmaste vänner.

Såg svartvita filmer

”Jack” berättar att Zlatan mest fördrev tiden i sitt rum med att spela Playstation eller se på gamla, svartvita filmer. Han avslöjar även en annan pikant detalj – Zlatans svit var full med skor.

– Han är galen i skor! Han hade 200-300 par, kanske ännu fler. Han hade ingen ordning på dem heller; de låg huller om buller, säger ”Jack”.

Vad var det för skor?

– 99 procent var sneakers av olika slag. Resten var vanliga skor.

Finns det något du inte vet?

– Nä, jag vet allt. Jag vet vilka kalsonger han använder.

Och det är...

– Dolce & Gabbana.

Mary Guerzoni är marknadschef på Lingotto och hon minns Zlatan mycket väl.

– Ibra är speciell, han är en superdiva. När tv:n inte fungerade ringde han omedelbart till receptionen och krävde att någon skulle komma och fixa den. Utan att resa sig från soffan för att kolla om tv:n var påslagen där framme eller att kontakten var i. Han är ett geni, och han vet om det (skratt).

En anställd på hotellet, som inte vill skylta med sitt namn, berättar om just en sådan tv-incident:

– Det var en gång när Helena var på besök. Hon kom ner till receptionen och det stod en helt ny kille där, som inte kunde rutinerna. Helena sa att tv:n inte fungerade, men eftersom det var helg fanns det inga reparatörer på plats. Killen sa att hon fick vänta till på måndag, att Zlatan minsann inte skulle få någon specialbehandling. Fem minuter senare kom han ner, förbannad som fan, och sa att tv:n ska vara lagad inom fem minuter, annars skulle den åka ut genom fönstret. Det tog inte ens fem minuter innan det stod en ny tv på rummet.

”Som gifta”

I dag bor Zlatan tillsammans med flickvännen Helena Seger i en lägenhet i centrala Turin.

Vad tror du att förhållande med Helena har inneburit för Zlatan?

– När han bodde på Lingotto hälsade hon på nästan varje vecka. De uppträdde som om de var gifta. På det sättet skiljer han sig verkligen åt från alla andra fotbollsspelare jag stött på. Under hela tiden han bodde här såg jag honom aldrig med någon annan tjej. Det märks verkligen att han älskar henne.

Många har en bild av Ibra som divig och självupptagen, men människorna vi talar med i Turin har med undantag av Mary Guerzoni fått helt andra intryck av superstjärnan.

I synnerhet ”Jack”, den som kommit honom allra närmast.

– För mig är Zlatan en ängel, en generös och känslig person, säger han.

David Tanentsapf, AnnaMaria Jansson