Zlatans jättechans kunde ha avgjort ligan

Missen spetsar toppdramatiken

FOTBOLL

Toppmötet i Serie A hade gått in på övertid och Juventus jagade ett ledningmål mot Lazio.

Läget kom, Zlatan fick det – men bredsidan från friläget mitt framför mål gick utanför.

Nu blir avslutningen en rysare.

Juventus ledning i Serie A krympte ytterligare på lördagen, sedan laget bara klarat oavgjort mot Lazio, samtidigt som Milan som väntat vann mot Messina.

Franske landslagsanfallaren David Trezeguet räddade en poäng till Juventus genom att kvittera till 1–1 tre minuter från full tid. Det var Juventus femte oavgjorda ligamatch i rad och Milan är nu bara tre poäng efter, med tre omgångar kvar att spela.

Zlatan Ibrahimovic hade en jättechans att avgöra i matchens sista sekunder när Lazio misslyckades med en offside-fälla. Han fick öppet mål, men sköt utanför och förlängde sin mållösa svit med ytterligare en match. Han har inte gjort ett tävlingsmål på två månader.

Rött kort

Det var Lazio som började bäst, men Juventus tog snabbt över och hade flera bra målchanser i den första halvleken. En volley från Trezeguet gick knappt utanför och Patrick Vieira fick till en hård nick i stolpen. Även Ibrahimovic hade chans att näta, men placerade först bollen strax utanför, medan målvakten lyckades peta ett senare skott över ribban.

I stället tog Lazio ledningen genom ett mål av Tomasso Rocchi i 29:e minuten och var dessutom nära att göra 2–0 några minuter senare. Ett långskott från mittfältaren Ousmane Dabo gick i mål, men blev bortdömt för att en annan Laziospelare stod offside. Dabos allt för högljudda protester mot domslutet gjorde att domaren drog fram det röda kortet och tvingade Lazio att spela sista timmen med tio man.

Juventus radade upp chanser, men saknade – som så ofta den senaste tiden – precisionen i de avgörande lägena. Kvitteringsmålet i slutminuterna kom efter förarbete från Vieira och Pavel Nedved. Bollen nådde Trezeguet, som med utsidan av foten till slut fick en boll förbi Laziomålvakten.

Samtidigt vann Milan planenligt mot bottenlaget Messina. Milan kunde till slut vinna med 3–1, sedan Messina tagit ledningen redan i den sjätte minuten.

Skadeproblem

Milans förberedelser inför returmötet mot Barcelona i Champions League-semifinalen på onsdag fick sig dock en törn. Italienarna riskerar att behöva klara sig utan Kaka och Alessandro Nesta, som båda blev skadade och byttes ut i första halvlek. Dessutom tvingades Kakas ersättare, Massimo Ambrosini, också kliva av skadad.

I kampen om de åtråvärda Champions League-platserna ligger Inter kvar på tredjeplats efter seger med 4–0 över Reggina. Fiorentina är kvar på fjärde plats efter att ha besegrat Empoli med 2–1.

I botten av tabellen blev det klart att Lecce inte klarar nytt kontrakt. Laget klarade bara 1–1 på hemmaplan mot sedan tidigare nedflyttningsklara Treviso.

Sportbladet.se ([email protected])