Sågas efter jättemissen

"Just nu faller allt i bitar i Juventus"

1 av 6 | Foto: SCANPIX
MISSADE CHANSEN - OCH TITELN? Juventus har ofrivilligt gett liv åt slutstriden i Serie A. Med tre omgångar kvar leder Juventus med endast 3 poäng ner till Milan.
FOTBOLL

Här borde Zlatan ha avgjort Serie A - men svensken missade öppet mål i slutsekunderna.

Efter fem raka ligamatcher utan seger är Juventus på väg att spela bort ett givet guld.

- Juventus har ångest, skriver tidningen Tuttosport.

För en månad sedan ledde Juventus Serie A med tio poäng, och hade "lo scudetto" som i en liten ask.

Men den senaste tidens resultat har varit dystra. Juventus, som för övrigt fortsätter med sin mediebojkott, har inte vunnit på fem ligamatcher och bara skrapat ihop fem poäng. Milan har tagit tolv poäng under samma period, och är nu bara tre efter, med tre omgångar kvar att spela.

Kampen är alltså vidöppen.

Tjugo sekunder kvar

I går hade Zlatan Ibrahimovic ett gyllene läge att avgöra matchen mot Lazio, och därmed med all sannolikhet också ligan.

Med bara tjugo sekunder kvar av tilläggstiden på fem minuter fick han bollen ensam framför mål, men bredsidan hamnade utanför målramen.

- Ibra "åt upp" en enorm chans på slutet, som kan få betydelse i scudetto-kampen, skriver Gazzetta dello Sport, som ger Zlatan blygsamma 5,5 i matchbetyg.

Av Turin-baserade Tuttosport får Zlatan bara en femma.

- Han kunde ha fått högre betyg, om inte för det matchavgörande misstaget i tilläggstidens allra sista sekunder, skriver tidningen.

Juventus har inte bara spelat oavgjort mot lag de normalt slår med flera mål, de har haft tur att de inte förlorat.

Sena kvitteringar

Mot Cagliari förra helgen kvitterade Fabio Cannavaro efter fem minuters tilläggstid, och mot Lazio i går dröjde det fram till den 86:e minuten innan David Trezeguet kunde göra 1-1. Detta trots att Juventus spelade med en man mer i en timme, efter Ousmane Dabos utvisning i den första halvleken.

Juventus spelar som allt annat än ett mästarlag, och problemen är långt större än Zlatan.

- Juventus har ångest, och lagets tre sista matcher kommer att vara ångestladdade för fansen. Lagets uppträdande på sistone är inte normalt, skriver Tuttosport.

Totalt kaos i Juve

Gazzetta dello Sport är inne på samma linje.

- Zlatans misslyckande försvinner lite i det allmänna Juve-kaoset. Just nu faller allt i bitar i Juventus, skriver tidningen.

David Tanentsapf, Jennifer Wegerup