Beskedet: Du är petad

Capello i krissamtal med Zlatan - efter kritisk tidningskrönika

Foto: AP
BESLUTSAM Fabio Capello har stöttat Zlatan under hans målsvacka - fram tills nu.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic anklagas för att ha orsakat Juventus kris.

Fabio Capello får samtidigt hård kritik för att han favoriserat svensken.

Mitt under träningen i går kallade Capello därför till sig Zlatan för ett enskilt samtal.

Beskedet: du petas på söndag.

Foto: SCANPIX
granskad Efter den långvariga måltorkan denna säsong förklarar nu en av Italiens främsta fotbollskrönikörer Juventus problem - med Zlatan. Att Capello har förfördelat Zlatan har skapat problem i hela laget, anser Mario Scorcerti.

Fabio Capello bänkar troligen Zlatan Ibrahimovic - för att få ro i laget och för att skydda sig mot kritiken. Det tror nu många efter att Capello under träningen i går haft ett enskilt samtal med svensken. Mitt under träningen tog Juventus tränare Zlatan åt sidan.

- Den första delen, med fysträning, var över och de skulle spela. Då gick Capello åt sidan med Zlatan och de pratade i över fem minuter, uppger en källa i Turin till Sportbladet.

Enligt italienska medier fick svensken troligen beskedet av Capello att han är petad på söndag, mot Siena.

Kampanj för Del Piero

Ligatiteln som verkade så säker är i fara och Juventus beskrivs som ett "lag i bitar". Zlatan har inte gjort mål på tolv matcher och flera italienska medier, som Tuttosport och Corriere dello Sport, har bedrivit kampanjer för att Alessandro del Piero ska få spela från start.

"Ibrahimovic gjorde inte ens mål under smålagsspelet på träningen", rapporterade i går eftermiddag flera tidningar på sina hemsidor.

God renommé

Enligt flera källor kan en av huvudorsakerna till krissamtalet, och att Fabio Capello troligen petar Zlatan, vara en krönika i gårdagens Gazzetta dello Sport. Där skrev Mario Sconcerti, expertkommentator på Sky och en av landets tyngsta fotbollskännare, att Zlatan är huvudorsaken till Juventus kris. Sconcerti anklagar Capello för att ha favoriserat den 24-årige svenske stjärnan till vilket pris som helst.

"Envisheten med vilken Capello försvarat Ibrahimovic under hela säsongen har gjort att han (Capello) nu fått åtminstone delar av laget emot sig", skriver Sconcerti.

Stort genomslag

Han dömer i mycket hårda ordalag ut Zlatans spel, karaktär och uppförande.

Krönikan når tio miljoner läsare och får stort genomslag.

- Capello vill rädda sitt eget skinn nu, han kan inte längre försvara Ibra. Det troliga är att svensken petas, för mycket står på spel. Juventus kan inte tillåta sig att missa scudetton, säger en källa till Sportbladet.

Medierna spekulerar också i att Juventus vill sälja Zlatan och enligt Tuttosport är klubben i stället intresserad Arsenals Thierry Henry.

Ändå förlängning

Tidningen hade i går Zlatan på förstasidan med rubriken ”Ibra sanningen”.

Zlatans agent Mino Raiola säger till Tuttosport:

- Zlatan är i kris. Men Juventus vill förlänga med honom.

Något som Mario Sconcerti ifrågasätter i sin krönika:

"Syndromet Ibrahimovic lämnar djupa spår. Och det kommer att ge starkt avtryck på den kommande transfermarknaden".

Krönikan som skakar Juventus (utdrag)

Utdrag ur gårdagens Gazzetta dello Sport och den mycket

uppmärksammade krönikan av ansedde Mario Sconcerti. Han är en av Italiens främsta fotbollsprofiler och experttyckare på Sky, som sänder de italienska ligamatcherna, och även före detta chefredaktör på Corriere dello Sport.

Så här skriver Sconcerti:

Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM