Lagerbäck ger Zlatan sitt stöd: Bättre än 2004

FOTBOLL

Från Italien kommer dagliga krisrapporter, men Lars Lagerbäck är inte bekymrad.

Zlatan Ibrahimovic kan bli VM-kung.

- Jag är inte ett dugg orolig. Han är bättre än 2004, säger förbundskaptenen.

Foto: ASBJÖRN SVARSTAD
Lars Lagerbäck besökte Zlatan i Turin förra helgen.

Juventus äventyrar scudetton och många skyller krisen på Zlatan Ibrahimovic, landslagshjälten som i klubblaget inte har gjort ett enda mål på två månader. I lördags hade han chansen att avgöra matchen mot Lazio, men missade öppet mål i slutsekunderna. 30 000 fans på Stadio Delle Alpi skrek ut sin frustration, men inte Lagerbäck.

Inte orolig

Den alltid lika lugne förbundskaptenen åkte till Turin för att studera och stötta sin ifrågasatte nyckelspelare. Sportbladet träffar honom ett par dagar senare, i ett solbadande Solna. På Lagerbäcks himmel finns inga orosmoln.

- Zlatan gjorde nästan inga misstag med bollen. Han var riktigt bra, men det är inte Juventus som lag. Med de bollar och det understöd de får - oavsett om det är Del Piero, Trezeguet eller Zlatan - har de en fruktansvärt svår roll. Jag tror att Juventus känner en oerhörd press och stress att vinna ligan. Anspänningen gör att de inte får till sitt spel.

Tufft i slutet

Istället lägger han en stor del av ansvaret på Juve-tränaren Fabio Capello.

- Jag har inte kollat, men det påstås att Capellos lag har det lite tufft i slutet av säsongerna eftersom han driver sina lag relativt hårt och inte byter så mycket spelare. Zlatan är en bättre fotbollsspelare i dag än 2002 och 2004, och då gjorde han succé, säger Lars Lagerbäck.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM