Nu kan han sparkas ut

Zlatan i bråk med Vieira på träning – Juve säljer svensken

Foto: AFP/Arkiv
NÄRA SLAGSMÅL Patrick Vieira och Zlatan Ibrahimovic rök ihop på träningen. Flera personer fick gå emellan för att förhindra slagsmål.
FOTBOLL

Bråket med Patrick Vieira kan kosta Zlatan Ibrahimovic nytt kontrakt.

Klubbdirektör Moggi hade för bara tre dagar sen ett hemligt möte med Zlatan.

Men i går var den svenske stjärnan på nytt i blåsväder.

Nu uppges Juventus ledning ha fått nog.

Zlatan Ibrahimovic utfall mot lagkamraten Vieira på träningen i går förmiddag kan stå honom dyrt. Bara ett och ett halvt dygn tidigare, i tisdags kväll, ska Juventus klubbdirektör Luciano Moggi ha haft ett allvarligt samtal med Zlatan. Som Sportbladet berättat hade Fabio Capello samma dag tagit Zlatan åt sidan under träningen.

- Moggi kallade Zlatan till ett enskilt möte på Hotel Concorde där laget alltid bor före hemmamatcherna, uppger en källa i Turin för Sportbladet.

"Talade för döva öron"

Klubbdirektören, liksom Capello, ska ha förklarat för svensken att han riskerar att inte få spela på söndag mot Siena och att ledningen inte är nöjd med varken hans spel eller humör.

- Men de talade för döva öron, kunde vi se i går, skriver Gazzetta dello Sport i dag angående bråket med Vieira. Det redan hårt pressade Juventus får nu nya, svarta rubriker.

Zlatan uppges ha startat bråket. Enligt flera italienska medier, som Il Giorno, Il Tempo, La Stampa och La Repubblica, tappade svensken humöret på grund av en passning.

- De spelade smålagsspel och var i samma lag. Ibra passade Vieira som inte spelade tillbaka utan slog ut bollen på kanten, berättar en källa i Turin.

Zlatan ska då ha sagt "va fan culo" till Vieira, det italienska, grova uttrycket som närmast motsvaras av engelskans "fuck off".

Svensken gestikulerade också argt.

- Vieira svarade i samma stil och sprang emot honom och de var på väg att börja slåss, uppger en källa.

"De är inte glada"

Tränare Fabio Capello, fystränare Massimo Neri och två Juve-spelare kastade sig emellan för att förhindra att Vieira och Zlatan började slåss. De fyra fick anstränga sig för att hålla isär de två storväxta, uppretade spelarna.

- Capello och Moggi är inte glada, minst sagt. De hade precis pratat med Ibra och så gör han så här. Bråk på träningen förekommer men laget är pressat och måste fokusera och Ibra är redan så ifrågasatt, säger en källa.

Ingen av spelarna kommer dock att bötfällas enligt vad Sportbladet erfar.

Italienska medier spekulerar nu i att Zlatan vill bli såld och kan ha varit medvetet provocerande. Klart är att hans förhandlingsläge inför förlängningen av kontraktet är sämre än någonsin förut. Hur störd han är av bråken inför VM återstår att se.

Jennifer Wegerup