Juves seger – en läggmatch?

Var segern mot samarbetsklubben fixad?

FOTBOLL

Siena–Juventus var över efter åtta minuter.

Då hade Juve gjort tre mål och avgjort matchen – och direkt briserade Italien av läggmatchdiskussioner.

Var Juves seger mot samarbetsklubben Siena fixad?

- Visst, den som verkligen gillar konspirationer kan få såna tankar, säger fotbollsexperten Jens Fjellström.

Foto: Reuters
Segerjubel. Juventus vann i dag enkelt mot Siena med 3–0, ett resultat som direkt väckte debatt. Var segern mot samarbetsklubben fixad?

Tv-publiken i Sverige som bänkat sig en tio minuter för sent för att följa Juventus jakt på tre nya poäng i kampen om Serie A-titeln missade allt.

Patrick Viera (3:e minuten), David Trezeguet (6:e minuten) och Adrian Mutu (8:e) fixade 3–0 i matchinledningen – och dödade all spänning.

– Siena var en jättebesvikelse. Trots att de spelar för nytt kontrakt lägger de verkligen inte ned något superjobb, säger fotbollsexperten Jesper Hussfeldt i Canal Plus.

Siena – eller ”Lilla Juventus” som laget då och då kallas – hade ”Juve-spelarna” Matteo Paro och Nicola Legrottaglie i startelvan och flera av målen blev omdiskuterade:

Trezeguets 2–0 kom efter ett svagt ingripande av Marco Fortin i Siena-målet.

– Han gör knappt något för stoppa bollen. Han sätter ned handen i marken som om han är rädd för fallet, snarare än att han försöker rädda den från att gå in, säger Jens Fjellström i Canal Plus.

3–0 föregicks av ett vidöppet Siena-försvar som tillät Viera att spela fram Mutu som med öppet mål drog in matchvinnarmålet. De resterande 82 minuterna blev ett enda långt sömnpiller.

- Efter målexplosionen blev det här italiensk fotboll när den är som sämst. Två lag som inte vill spela alls. Det är ett svek mot publiken – och farligt även för landslagets fotboll. Spelarna blir ju vana vid det här, att bara slå av på tempot och spela av matcherna, säger Fjellström.

Zlatan Ibrahimovic, som upplevt en stormig vecka efter bråket på träning med Patrick Viera, bänkades från start men byttes in i den 74:e minuten.

”Ibra” såg spelsugen ut, men inte den bästa viljan i världen kunde vecka liv i en slumrande match.

- Det var nästan lite komiskt när han kommer in och springer i ett annat tempo än övriga laget. Ingen ville liksom spela längre då. Synd faktiskt.

I tabelltoppen skiljer det fortfarande tre poäng mellan Juve och jagande Milan (som 2–0-vann mot Livorno). I nästa omgång möter Juventus–Palermo och Milan ställs mot Parma.

Anders Burström