”Jag kommer inte tillbaka till landslaget”

Zlatan i stor intervju med italiensk sporttidning

Foto: Thomas Johansson
Hur stor är sprickan mellan stjärnan och kapten?
FOTBOLL

I en stor intervju med italienska sporttidningen Corriere dello Sport ger Zlatan klara besked om landslaget:

– För närvarande kommer jag inte tillbaka till landslaget. Jag vet att Wilhelmsson och Mellberg har gjort det, men var och en tar sina egna beslut, säger han.

Corriere dello Sport i dag.

Correire dello Sport har i dagens tidning en stor intervju med Inters stjärnafallare. Han berättar om allt från sonen Maximilian till framtiden i Inter. Och så ger han klara besked om landslaget:

– För närvarande kommer jag inte återvända till landslaget. Jag vet att Wilhelmsson och Mellberg har gjort det, men var och en tar sina egna beslut. Jag har mina skäl, det finns ingenting annat att säga, säger Zlatan Ibrahimovic.

Om gamla landslagskompisen Christian Wilhelmsson säger han:

– Han är sympatisk, han har alltid varit med mig när jag spelade i landslaget (verkligen alltid, fyller Inters presschef Andrea Butti i, och syftar på när Zlatan, Chippen och Mellberg "flydde" från landslagslägret, vilket ledde till uteslutningen i matchen mot Lichtenstein), skriver Corriere dello Sport.

– Han är duktig och vi spelade tillsammans i U-21-landslaget. Jag tror han kommer att klara sig väl i Roma därför att han är snabb och dribblar bra, säger Zlatan till Corriere dello Sport.

"Jag mår bättre"

Zlatan berättar också om huvudskadan efter ihopskallningen i ligamatchen mot Sampdoria som tvingat honom till vila.

– Nu mår jag mycket bättre. Dagen efter skadan mot Sampdoria kändes det konstigt i huvudet. Som ett litet eko. Jag kände mig virrig. Jag pratade med min agent Mino Raiola och han ringde genast en läkare.

– Jag gjorde en magnetröntgen, en otrevlig undersökning, du är inuti en tub och du hör ett ljud som hamrar dig i huvudet. Undersökningen visade små saker i huvudet och professorn sa att jag var tvungen att vila i 10-15 dagar. Därför kunde jag inte spela boll den första veckan, men nu är det mycket bättre, säger Zlatan Ibrahimovic till Corriere dello Sport.

Zlatan säger också att han tyckte att det var rätt att vila:

– Den här huvudskadan var någonting allvarligt och jag är ansvarig för min kropp och mitt liv, säger han.

Han tycker också skriverierna om det påstådda bråket mellan Roberto Mancini och Inters läkare Franco Combi varit överdrivna:

– Det har inte varit någon stor sak. Det som har skrivits har varit överdrivet. Det viktiga är att jag mår bra nu. Jag har fått springa mycket, vilket jag inte tycker om, säger han och ler.

Han berättar också om hur sonen Maximilian har förändrat honom.

– Man kan säga att med honom har ett nytt liv börjat för mig. Han växer för var dag som går och jag är lycklig. Han är det bästa som hänt mig i mitt liv, säger Zlatan Ibrahimovic till Corrirere dello Sport.

Zlatan om: