Ibrahimovic vann matchen åt Inter

”Jag hoppas att han kommer att göra fler mål för oss”

Foto: AFP
ZUCCÈ Zlatan Ibrahimovic var inblandad i Inters två första mål och gjorde själv det tredje i sin debut för Milan-klubben.
FOTBOLL

Elva minuter tog det innan Inter slog hål på Fiorentinas nolla.

Elva minuter tog det för Zlatan Ibrahimovic att skriva in sig i den anrika klubbens historia med ett målpass.

I andra halvlek vann han matchen åt Inter genom att själv göra 3-0-målet.

– Ibrahimovic var mycket duktig. Jag är glad över att han gjorde mål och jag hoppas att han kommer att göra fler mål för oss, sa Inters tränare Roberto Mancini till Sportbladet efter matchen.

Fiorentina gav trots det stora underläget inte upp utan var på väg att vända i andra halvlek. Genom en furiöst kämpande Luca Toni reducerade Fiorentina till 2-3 och mot slutet på matchen pressade hemmalaget oerhört mot Toldo och Interförsvaret.

Men Inter höll undan och vann - tack vare sitt nyförvärv Zlatan Ibrahimovic.

Det var i 61:a minuten som Zlatan fångade upp en lång passning från Cambiasso och klippte till i luften. 3-0 till Inter och herr Irahimovic hade presenterat sig i nya lagdressen.

Drömpremiär

”Ibras” drömpremiär började tidigt i första halvlek: Vaket fångade han upp Crespos passning strax utanför Fiorentinas straffområde och breddade ut mot vänster till en friställd Esteban Cambiasso.

Cambiasso sköt och bollen gick in vid Freys vänstra stolpe.

Cambiasso fick även slå in 2-0-målet som kom i 41:a minuten - och även där var Zlatan inblandad. Svensken gjorde en dragning och spelade fram Figo som slog ett inlägg över hela straffområdet. Cambiasso vräkte sig framåt och satte in bollen med pannan.

Pressade på

Luca Toni låg bakom Fiorentinas mål. Han nickade in ett inlägg från Mutu och reducerade till 1-3. Senare reducerade han ytterligare till 2-3 efter att ha nickat in ett inlägg från höger från Reginaldo.

Hemmalaget kämpade och slet och pressade tillbaka Inter i slutet på matchen. Zlatan avslutade sin debut med att dra på sig ett gult kort efter att ha fällt inbytte Riccardo Montolivo.

Robert Triches