"I en klass för sig"

Drömstart för Zlatan i nya klubben - hyllas av hela Italien

FOTBOLL

FLORENS

Målgörare, framspelare och hyllad av tränare Mancini.

Zlatan Ibrahimovic fick en drömdebut i Inter.

- Det var viktigt att vinna, säger Zlatan.

Foto: Bildbyrån
MÅLTORKAN ÄR ÖVER När Zlatan gjorde sitt mål sprang han direkt ut till sin nyfunne vän, Marco Materazzi, och hoppade upp i hans famn och vrålade ut sin glädje. "När Fiorentina pressade på slutet var det bara han som klarade att hålla i bollen", skriver Gazzetta dello Sports.

Från hemskickad och ifrågasatt till firad och hyllad. Zlatan Ibrahimovic avslutade sin svarta vecka - och började sin karriär i Inter - på bästa sätt. Han tystade sina kritiker med ett mål och två framspelningar.

- Det var säsongens första match och det var viktigt att vinna, säger Zlatan.

Han var märkbart glad och lättad när han efter segern över Fiorentina med 3-2 pratade med tv-kanalen Mediaset.

Zlatan började småsegt från start och missade en hel del dribblingar men spelade upp sig. Han serverade Esteban Cambiasso passningen som gav 1-0 och var, tillsammans med Figo, framspelare även till Cambiassos andra mål.

Cambiasso tackade med att spela fram Zlatan på det tredje målet. Den svenske anfallaren var lika kylig som precisionssäker när bollen kom. Zlatan bubblade över av förlösande glädje och sprang ut till sidlinjen för att krama nye kompisen Materazzi.

Mancini: Jag är glad

- Jag är glad att Ibrahimovic gjorde mål, det var viktigt att han gjorde det, säger Inters tränare Roberto Mancini till Sportbladet.

Mancini var idel lovord när Sportbladet efter matchen frågade vad han tyckte om Zlatans spel.

- Ibrahimovic spelade bra. Mycket, mycket bra, säger han.

Inter-tränaren har hela tiden hävdat att Zlatans måltorka inte kommer att vara länge.

- Nu hoppas jag att han gör många mål, säger Mancini.

Fiorentinas Luca Toni skakade Inter med sina två mål men efteråt kunde en lättad Zlatan konstatera att Inter lyckats stå emot pressen på slutet.

- Vi spelade bra i början sen slog vi av lite på tempot på slutet, det är lätt att det blir så, säger Zlatan till Mediaset.

Framhöll laget

Zlatan får i dag högt betyg i flertalet italienska tidningar.

- Ibrahimovic var grundläggande för Inters seger, han var i en klass för sig. När Fiorentina pressade på slutet var det bara han som klarade att hålla i bollen, säger Gazzetta dello Sports Inter-expert Mirko Graziano till Sportbladet.

Zlatan valde dock att framhålla laget och att det enda viktiga var att vinna, när han blev intervjuad i tv.

- Nu måste våra tankar genast vara på Champions League, säger Zlatan.

Enligt uppgifter till Sportbladet i natt har Mancini redan nu bestämt sig för att spela med Zlatan från start i Lissabon på tisdag.

Zlatans superdebut i Inter - två framspelningar och ett mål

Jennifer Wegerup