Han hyllas - av Mancini

Zlatan älskad i Italien: "Han skapade massor"

FOTBOLL

MILANO

Ifrågasatt i landslaget, men i Inter är Zlatan Ibrahimovic hyllad - trots usla resultat.

- Han skapade mängder av chanser, men antingen gick bollen utanför, eller så stod målvakten i vägen, säger Intertränaren Roberto Mancini efter 1-1 mot Sampdoria.

Foto: Stella Pictures
Inters nya favorit Zlatan försöker ta sig förbi Sampdorias Angelo Palombo. Zlatan utvecklades till matchens kung. Efteråt blev han hyllad av tränare Mancini (lilla bilden).

Inters lovande inledning av säsongen (3-2 borta mot Fiorentina) har snabbt bytts ut mot två resultat som har skapat förvirring och besvikelse i Interlägret.

Först 0-1-förlusten mot Sporting i Champions League i veckan, och i går bara 1-1 hemma mot Sampdoria, Genua-laget som varit totalt ur form sedan i slutet av förra vintern.

- Men jag kan inte skälla på mina spelare. Det här var bara en av de matcher där allt går fel, säger Roberto Mancini.

Trivdes med Crespo

"Svennis" gamle elev valde att starta med Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Hernan Crespo på topp. Interfansens förre gunstling, brassen Adriano, sattes på bänken.

Det höll så när på ge resultat. Zlatan och Crespo trivdes uppenbarligen med varandra.

- Tyvärr gick det inte bra i dag, även om vi skapade allt vad vi behövde för att vinna, säger Zlatan till Inters hemsida.

Han hade själv ett flertal heta lägen, främst i den andra halvleken, men spelade även fram både Crespo och sent inbytte Adriano till bra lägen.

- Men i dag tar vi bara en poäng, och det räcker inte, fortsätter Zlatan.

Det var Zlatans första ligamatch på hemmaplan i Intertröjan, och han stortrivdes. Spelarna möttes av en maffig läktarkoreografi, till minne av i veckan bortgångne Interpresidenten Giacinto Facchetti.

- Att spela på den här arenan är mycket stort, medger "Ibra".

Tränaren Mancini skyllde det oavgjorda resultatet på domaren. Sampdorias mål kom på straff, och Inter hade sen två mål bortdömda (offside och ruff).

- Straffen existerar inte, rasade Mancini.

Och fortsatte:

- Domaren var usel i dag. Han hade två olika bedömningsnivåer för lagen. Han dömde frispark mot våra tre anfallare, men aldrig mot Sampdorias. Jag tycker att båda våra mål borde ha räknats.

Sus när han rör bollen

Trots poängtappet, "Ibra" kan vara nöjd med inledningen i sin nya klubb. Interfansen, kända för att ha dåligt tålamod med spelare, gillar honom att döma av suset när han rör bollen. Zlatan har ett betydligt större förtroendekapital än exempelvis Adriano, och det redan efter tre matcher.

- Jag är nöjd att jag får spela för Inter, och jag försöker hela tiden bli bättre. Vi har fortfarande många matcher kvar att spela, så nu glömmer vi den här och tittar framåt.

Här är Zlatans match - från usel till kung

Fler som säger nej

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM