”Välkommen Maximilian”

Inters stjärnor och fans hyllade Zlatans son

FOTBOLL

”Välkommen Maximilian”.

Interfansen på San Siro hyllade Zlatans nyfödde son med en stor banderoll.

Dejan Stankovic hängde på.

Efter sitt 3–0-mål slet han av sig tröjan och skickade en hälsning till sin lagkamrat på bänken.

Det kostade ett gult kort.

Foto: Reuters
GESTEN TILL ZLATAN Dejan Stankovic har precis prickat in 3–0 till Inter och vänder sig mot bänken och formade armarna som en vagga – en tydlig hälsning till nyblivne pappan Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic har en omtumlande vecka bakom sig. I fredags fanns han på plats på Lunds universitetssjukhus när hans son Maximilian föddes. Redan i lördags var han tillbaka i Milano för träning med Inter.

I söndagens hemmamatch mot Chievo valde Roberto Mancini att satsa på forwardskonstellationen Crespo/Adriano och placera Ibra på bänken.

Därifrån fick han se fansens hyllning till hans nyfödde.

Stankovic hyllade

Under matchen vecklades en stor banderoll ut med texten ”Välkommen Maximilian”.

Lagkamraterna ville inte vara sämre. När Dejan Stankovic satte 3–0, 20 minuter in i andra halvlek, rusade han ut mot sidlinjen och slet av sig sin tröja. Sedan formade han en vagga med armarna och gungade fram och tillbaka. En tydlig hälsning till Zlatan och hans son.

Domaren uppskattade dock inte Stankovics målgest utan varnade honom för att ha dragit av sig tröjan.

”En viktig spelare”

Roberto Mancini var inte heller helt nöjd.

– Stankovic gjorde ett snyggt mål men han borde ha varit lite mer försiktig med firandet och inte dragit på sig ett gult kort. Han är en viktig spelare för oss, säger Mancini till klubbens hemsida.

Zlatan blev kvar på bänken hela matchen och fick se sina anfallskollegor leka sönder Chievo – i 70 minuter.

Hernan Crespo gjorde 1–0 och 4–0. Adriano såg pigg ut igen och begav sig ut på dribblingsräder och assisterade till ett av Crespos mål.

Men Chievo reste sig och fick ordentligt liv i matchen via tre snabba mål på tio minuter. Inter kom undan med blotta förskräckelsen.

– Vi spelade bra... i 74 minuter ungefär. Sen börjar vi spela runt och det ska vi inte göra. Vi ska alltid försöka gå för ytterligare mål även om vi leder med 4–0, säger Mancini som gjorde tre sena byten efter Inters 4–0-mål.

– De gjorde vad de skulle, men jag kanske borde vara lite mer försiktig.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM