Zlatan sågas i Italien efter utvisningen

”Kvartersbuse”

FOTBOLL

Domen mot Zlatan i den italienska pressen är hård efter utvisningen hemma på San Siro i Champions League.

Både svensken och det övriga laget blir sågat.

Här är flera av de största tidningarna:

Tuttosport:

"Totalintrycket är ett Inter som är oförmöget att kontrollera sina nerver. Ibra är långsam i steget, osäker i bollkontrollen, ända fram till den oskickliga attacken mot Kahn i 12 minuten. Lider i den grekisk-romerska brottningsmatchen mot Van Buyten, varnas för halsgreppet mot belgiern och häcklas av Bayerns fans, riskerar rött efter att ha dragit i Lucios tröja innan han blir uppdagad vid fällningen av Schweinsteiger. Så blir han skyldig till Inters förlust."

Betyg på Zlatan: 4,5 av 10.

Gazzetta dello sport:

"Är ni galna, Inter? Förlorar hemmamatchen, slutar med 9 man på plan och nu riskerar laget att bli eliminerat. "

"Kortslutning för Ibra och Grosso. En verklig katastrof. Inte ens Zlatans nya faderskap har fått honom att mogna. Tekniskt sett missar han ett upplagt mål framför Kahn. Men den andra varningen är verkligen ett monument över oansvarigheten. "

Betyg på Zlatan: 3 av 10.

La Repubblica:

"Det rasar för Inter. Ett långt, förfärande pärlband av negativa prestationer. Allt detta började med det vansinniga uppträdandet från Ibrahimovics sida. Inte bara han utan hela laget har problem med nerverna och det är inte godtagbart på dessa nivåer. Ett upplagt självmord och ett självmord blir det till slut när alla till slut gör grava misstag, några som Maicon och Ibrahimovic i form av tjurskalligt självplågeri. Inter är nervöst, alldeles för nervöst. Tänk bara på Ibrahimovic och när han reagerar som en kvartersbuse och får första varningen."

Betyg på Zlatan: 4 av 10.

Corriere della Sera:

"Inter ger sig själv problem. Det slutar som en massaker för Inter."

Betyg på Zlatan: 4,5 av 10.

Corriere della Sera:

"Belgaren Van Buytens kantighet irriterar Ibra till den grad att han drar på sig en varning eftersom han använder alltför burdusa grepp mot Bayerns försvarare. Tyvärr gör han om samma sak i andra halvlek när han går in med rakt ben."

Il Giornale:

"Ibra är Inters Attila, i betydelsen att göra sig själv illa. Där han går fram där växer inga flera mål. Förutom att missa ett öppet mål slog han fler felaktiga passningar än någon annan. Och när det gäller att slå sig fram tar han alltid priset - att bli utvisad."

La Stampa:

"Ibra hade redan en varning på samvetet. Han borde ha tänkt på det när han angrep Schweinsteigers ovanläder, att det skulle kosta honom en utvisning. Men som alltid när han kopplar från hjärnan - han gjorde just så och fick sitt straff. Mancini tog sig åt tinningen med pekfingret, en gest som inte gällde domaren Bennett. Så mycket mera som Intertränaren inte bevärdigade Ibra med en blick när denne lommade av planen."

Sammanställning: Åke Malm