Zlatan mållös när Inter vann

Slog Ascoli med 2–0

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic fick förtroende från start av tränaren Roberto Mancini.

Ett lyckat drag visade det sig efter matchen.

Inter besegrade bottenlaget Ascoli hemma på San Siro med 2-0 och befäster därmed serieledningen i Serie A.

Den svenske landslagsanfallaren startade på topp med argentinaren Hernan Crespo. Och anfallsparet skapade flera farligheter i matcinledningen, men de hade inte den rätta skärpan i avsluten.

Zlatan hade ett väldigt bra läge i den 22:a minuten, men linjedomaren vinkade för offside, ett domslut som måste ha varit väldigt tveksam. Zlatan skakade på huvudet och såg inte alltför nöjd ut med domslutet.

Oväntad målskytt

Efter 40 minuter fick Inter äntligen utdelning. Och målskytten var inte den mest väntade. Med fem minuter kvar av den första halvleken gav sig Ibrahimovic ut på en soloräd längs vänsterkanten, efter att ha dribblat sig ända ned till kortlinjen passade han bollen snett inåt bakåt med adress Hernan Crespo. Argentinarens halvträff blev en perfekt passning till Javier Zanetti som kunde rulla in 1–0 i öppet mål. Målet var argentinarens första sedan november 2002.

Självmål av Ascoli

Knappt tio minuter in i andra var det dags igen, den här gången spelade Zlatan ut bollen till Luis Figo på högerkanten. Figos inlägg – återigen med Crespo som tänkt mottagare – styrdes i eget mål av hemmaförsvararen Mirko Cudini.

Men Ascoli skulle få chans till revansch i den 65:e minuten.

Fini fick chans som straffläggare mot Julio Ceasar. Men Inter-målvakten stod för en lysande räddning på den hårda straffen.

Segern innebär att Inter behåller serieledningen i serie A på 24 poäng, lika många som tvåan Palermo som tog sin fjärde raka seger i och med 2–0 hemma mot Sampdoria.