Zlatan utvisad när Inter vann

Cruz räddade Inter på övertid

FOTBOLL

Zlatans match mot Parma var himmel och helvete.

Inters svenske anfallare spelade strålande men fyra minuter på slutet förstörde kvällen för Zlatan som blev utvisad.

Anfallspartnern Julio Cruz räddade Inter som vann med 2-1 efter ett mål i den andra övertidsminuten.

Foto: BILDBYRÅN
Zlatan får syna gult för andra gången och får lämna matchen.

Zlatan visade att storformen från de senaste matcherna håller i sig. Trots att han blev utvisad efter två gula kort i kvällens match.

I matchen mot Parma på Ennio Tardini gjorde Zlatan 1-0 för Inter efter 15 minuters spel.

Målet var en prestation av hög klass. Mittfältaren Patrick Vieira slog en boll som Zlatan tog emot elegant på bröstet, höll undan en Parmaförsvarare och hittade den bortre gaveln med ett lågt och hårt skott som Luca Bucci i Parma-målet var chanslös på.

Efter målet fortsatt Inter att ha stort bollinnehav och var nära att utöka ledningen ett flertal gånger. Men hemmastarka Parma, med svensken Zlatan Muslimovic på topp, jobbade sig in i matchen.

Och i den 26:e minuten avslutade anfallaren Igor Budan, ett vänsterinlägg på volley och satte bollen till vänster om Julio César.

Zlatan utvisad

I slutminuterna gick allt snett för Zlatan som varit strålande fram till 88:e minuten. Med två minuter kvar av matchen var Zlatan ytterst nära att bli matchvinnare för Inter. Unge målvakten Alfonso De Lucia styrde ett skott från Solari i stolpen. Bollen gick ut till en fri Ibrahimovic. Vinkeln var dålig och svensken avslutade i gaveln. I situationen efter blir Zlatan varnad för ett gruff med Coly.

Men serieledande Inter hann med ett segermål på övertid. I en tilltrasslad situation gjorde De Lucia ännu en utmärkt räddning, men Contini fick bollen på sig och Julio Cruz kunde dunka in bollen från nära håll fram till 2-1.

Men minuten efter fick Zlatan rött kort av domaren Massimiliano Saccani. Ibrahimovic petade bort bollen efter att ha blivit avblåst för offside och fick sitt andra gula kort för kvällen. Tungt avslutning för svensken.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM