”Jag värvade honom för att han är underhållande”

Inters ägare om "överflödsköpet” Ibrahimovic

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic värvades till Inter enbart för att roa ägaren Massimo Moratti.

Han köpte svensken trots att han var övertygad om att klubben inte behövde honom.

– Jag värvade Ibrahimovic för att han är underhållande, säger Moratti enligt Punkt SE.

Foto: AP
Stor plånbok. Inters ägare Massimo Moratti köpte Zlatan Ibrahimovic för svenskens underhållande spelstil. ”Jag älskar spelare som besitter ett sånt fotbollsgeni”.

Zlatan kostade 230 miljoner kronor när han värvades från Juventus i somras och tjänar 54 miljoner om året, mest i hela Serie A. Inters nyckfulle storägare Massimo Moratti, som äger omkring 98 procent av klubbens aktier, bekostade övergången.

Udda strategi

– Jag var övertygad om att vi inte behövde Ibrahimovic, vi hade ett starkt anfall, säger Moratti.

En gång om året träffar Moratti de resterande 50 småägarna i Milano för att diskutera det gångna året. Det var under årets träff, som hölls i förra veckan, som Moratti avslöjade sin något udda strategi.

– Jag värvade honom för att han är underhållande och för att jag älskar spelare som besitter ett sånt fotbollsgeni. Det är såna spelare jag vill se när jag går till arenan, sa Moratti enligt Punkt SE:s källor i Milano.

Zlatan – ögongodis

En uppfattning som inte delas av Roberto Mancini. Enligt uppgifter till Punkt SE är Zlatans tränare också hans största supporter.

– Mancini har flera gånger påpekat Zlatans betydelse i Inter. Han är mer given i startelvan än målvakten och lagkaptenen Javier Zanetti. Mancini lägger ner mycket mer tid på Zlatan under träningarna än på någon av de andra spelarna, säger källan.

Zlatans insatser i Inter den här säsongen har även fått Massimo Moratti att omvärdera sin syn:

– Jag har förstått att han inte bara är ögongodis. Ibrahimovic är inte bara lyx, han är en gedigen fotbollspelare.

Michael Poromaa (–)

ARTIKELN HANDLAR OM