Milans första poäng på fyra matcher

0-0 borta mot Empoli

FOTBOLL

Milan fortsätter kräftgången i serie A. På lördagen blev det bara 0–0 borta mot Empoli och det var Milans första poäng på de fyra senaste matcherna.

Senast man vann en ligamatch var mot Chievo den 25 oktober. Milan hade två bollar i målramen och var det bättre laget, men just nu saknar man det rätta flytet.

Milan började säsongen på minus åtta poäng. Efter tolv omgångar har man bara kommit upp i åtta poäng och ligger på 14:e plats. Upp till topplagen Palermo och Inter skiljer det hela 19 poäng. Tränaren Carlo Ancelotti har haft problem med skador på slutet och Milans något tunna trupp verkar en aning sliten.

Empoli är dock alltid svårslaget på ”Stadio Carlo Castellani” och har tagit tio av sina 16 poäng på hemmaplan den här säsongen. Empoli har också en stark defensiv med bara nio insläppta mål på tolv matcher.

Simone Pepe i Cagliari är hela Sardiniens kelgris efter att ha avgjort ”öderbyt” mot Palermo från Sicilien. Pepe kom in efter 70 minuter och i matchens sista minut gjorde han 1–0 bakom Alberto Fontana i Palermos mål.

Om Zlatan Ibrahimovic och hans Inter vinner söndagens hemmamatch mot Reggina leder man serien med tre poäng före Palermo.

TT