– Stoppa allt spel

Italienska spelarrådet vill lägga ner fotbollen i ett år

FOTBOLL

Inget stopp på fotbollsbråken.

Då kräver spelarfacket i Italien att elitfotbollen läggs ned i ett år

– Fotbollen borde stoppas i ett år för att få alla att reflektera över all ondska som finns inom den, säger Sergio Campana, ordföranden för spelarfacket till italienska Sky Sport.

Italien var i chocktillstånd i går.

TV-bilderna som rullade ut ifrån Catania liknade mer ett slagfält än en stad som hade fotbollsfest.

Nu kommer Italiens fotbollsförbund att ta i med hårdhandskarna för att stävja det stegrande våldet på och runt fotbollsarenorna.

– Beslutet att stoppa helgens matcher togs direkt. Vi kan inte fortsätta så här. Vad vi ser nu har ingenting med fotboll att göra, därför stannar italiensk fotboll, sade det italienska fotbollsförbundets chef Luca Pancalli.

Fick ingen effekt

Beslutet innebär bland annat att seriefinalen mellan Zlatan Ibrahimovics Inter och Christian Wilhelmssons Roma får spelas vid ett senare tillfälle. I värsta fall kanske matchen aldrig spelas.

Luca Pancalli har tidigare varnat fotbollshuliganerna och sagt att fotbollen skulle stoppas tillfälligt om inte oroligheterna inte slutade.

Men den varningen fick ingen effekt.

Pancalli sa att det inte är fastställt att stoppet hävs efter helgen. Det italienska förbundet ska ha nya möten på måndag.

– Då ska vi försöka hitta drastiska åtgärder för att fotbollen ska kunna fortsätta. Gör vi inte det så blir det ingen omstart, säger Luca Pancalli.

Sent i går kväll fanns uppgifter att spelarfacket krävde att ligaspelet ligger nere i ett år – en kraftig markering mot huliganerna.

Sergio Campana, ordföranden för fotbollsspelarnas organisation Assocalciatori, vill stoppa fotbollen i ett helt år:

– Fotbollen borde stoppas i ett år för att få alla att reflektera över all ondska som finns inom den, säger han till italienska Sky Sport.

Det här blir följderna

Italiensk fotboll skakas av en våldsam säsong – flera dödsfall, avbrutna matcher och många stora huliganbråk

Läs mer

Tomas Ros David Nannini Nilsson