"Alla matcher inför tomma läktare"

FOTBOLL

Två inställda omgångar och resten av serien inför tomma läktare tills vidare.

Det är den mest troliga åtgärden som det italienska fotbollförbundet kommer att vidta, skriver La Repubblica.

Idag tog det italienska fotbollförbundet det formella beslutet att ställa in all fotboll i Italien tills vidare.

Under dagen har den italienska idrottskommitténs president Giovanni Petrucci hållit ett extrainkallat möte med fotbollförbundets president Luca Pancalli för att diskutera lösningar på krisen.

Enligt tidningen La Repubblica är det mest troliga scenariot att två ligaomgångar ställs in och att serien spelas inför tomma läktare tills vidare, men inget formellt beslut har ännu tagits i frågan.

Manade till lugn

På måndag ska ett möte med idrottsministern och andra riksdagsledamöter hållas på sportministeriet, som förberedelse för ett regeringssammanträde senare under dagen.

Lega Calcio, som organiserar Serie A och Serie B, har sammankallat till krismöte på tisdag klockan 11, där Catanias och Palermos presidenter ska närvara.

Lega Calcios ordförande Antonio Matarrese manade idag till lugn:

– Man måste undvika att gripas av panik. De förslag som ges nu är inte sansade. Vi ska inte diskutera saken alltför brett nu - det ska vi göra under mötet på tisdag, säger han.

Under dagen valde polisen att rubricera gårdagens dödsfall som mord. Filippo Racitis begravning hålls på måndag klockan 17.

David Nannini Nilsson