Två omgångar inställda, två omgångar inför tomma läktare

FOTBOLL

Den mest troliga konsekvensen av händelserna i Catania blir att två ligaomgångar ställs in och att två spelas inför tomma läktare.

Det skriver Gazzetta dello Sport idag - men inga beslut har fattats och regeringen vill ha en hårdare linje mot våldet.

Idag håller den italienska idrottskommittén krismöte för att diskutera åtgärder mot våldet i fotbollsvärlden.

Enligt Gazzetta dello Sport är den nuvarande arbetshypotesen att ställa in två ligaomgångar och att sen börja spela igen, men med två omgångar inför tomma läktare.

Inget beslut har dock tagits i frågan. Fotbollstopparna vill återuppta ligaspelet redan på söndag, men inför tomma läktare. Men regeringen vill statuera exempel med kraftiga åtgärder mot våldet.

– Vi måste stävja, slå mot och straffa den supporter som är beredd att förvandla sig till mördare. Han ska veta att han inte kan komma undan, säger inrikesminister Giuliano Amato till La Repubblica.

Fick levern krossad

Imorgon håller regeringen sammanträde om hur fotbollsvåldet ska stävjas och då blir det klarare hur hårt regeringen väljer att gå fram, skriver Gazzetta dello Sport.

Under tiden fortsätter utredningen av polismannen Filippo Racitis död. Obduktionen visar att 38-åringen förmodligen dog av att levern krossades med trubbigt våld mot kroppen. 29 personer har hittills gripits av polisen för upploppen efter Catania-Palermo, men ingen av dem är misstänkt för mordet på polismannen.

Filippo Racitis begravning har flyttats till klockan 12 imorgon, samtidigt som mässan hålls för Catanias skyddshelgon Sant'Agata.

David Nannini Nilsson