”Juventus har skickat ett brev”

FOTBOLL

Juventus har i ett brev till Aston Villa meddelat att man vill tala med Olof Mellberg.

Allt mer pekar på en övergång till den italienska storklubben.

Men enligt Sportbladets uppgifter överväger landslagsbacken även ett par andra kontraktsförslag.

O’Neill.

På gårdagens presskonferens inför Readingmatchen (i eftermiddag) bekräftade Aston Villas manager Martin O’Neill Juventus intresse för Olof Mellberg.

– Juventus har skickat ett brev i vilket de säger att de vill tala med Olof. Det är deras rätt. Jag är inte ens säker på att de behöver göra så, men de har i alla fall klargjort sina intentioner, säger Martin O´Neill.

Olof Mellberg var tillsammans med lagkompisen Martin Laursen, den förre Milanspelaren, i Milano tidigare i veckan. Enligt Gazetta dello Sport och Torino Cronaca ska Mellberg också varit i Turin och träffat representanter från Juventus.

Resan, som skedde på träningslediga tisdag och onsdag, var okänd för Martin O’Neill.

”Inga problem”

– Om han har varit i Turin har det varit på hans lediga tid för vi gav spelarna några lediga dagar och det har jag verkligen inga problem med, säger O´Neill.

Villatränaren har ännu inte givit upp hoppet om den svenska mittbacken, som i år fått spela högerback. Men han är realist.

– Han har spelat i en annan position och det område vi har ett flertal att välja på är som mittbackar och jag tror att det är där han allra helst spelar, säger O´Neill.

Villa inte ute ur bilden

Enligt Sportbladets uppgifter byter Olof Mellberg inte klubb förrän till sommaren, då han kan gå som Bosmanfall, och det finns ingen överenskommelse med Juventus ännu. Olof Mellberg har ett par andra alternativ att ta ställning till – och Villa är inte helt ute ur bilden.

Olof Mellberg ville i fredags inte kommentera uppgifterna om Juventus, men sade att han inte var överens med någon klubb om framtiden.