Nytt drömmål av Zlatan Ibrahimovic

Svensken bakom allt när Inter vann med 3–2

Foto: AP
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har slagit till – igen.

Först placerade han in 1–0 på en straff, sedan spelade han fram till 2–1.

Och till sist dundrade han in 3–1.

– Jag känner mig fysiskt stark och tror på mig själv, säger Zlatan.

Serie A-mötet borta mot Siena hade pågått i 52 minuter när Zlatan Ibrahimovic fick bollen till vänster, strax utanför Sienas straffområde. Svensken tog något steg för att hamna i skottläge – och krutade på.

Distansskottet flög in i krysset bakom en maktlös Alex Manninger. Ett riktigt drömmål.

– Jag gjorde ett underbart mål. Jag jobbar väldigt hårt och du kan se resultatet av det i matcherna, säger Zlatan till Inters hemsida.

Men det var långt ifrån enda glansnumret av Zlatan den här eftermiddagen. Han inledde Inters målskytte i den 24:e minuten efter att Julio Cruz rivits ner innanför straffområdet.

Skuggar Trezeguet

Manninger gick åt rätt håll, men straffen var så bra slagen att han inte hade en chans att rädda den.

Efter att Sienas Massimo Maccaroni forcerat in kvitteringen bara fem minuter senare såg Zlatan till att Inter kvitterade strax före pausvilan. Svensken fick bollen inne i straffområdet och spelade till Esteban Cambiasso som direktstötte bollen i mål.

Med åtta minuter kvar av matchen fick Zlatan ett kanonläge att fullborda ett hattrick, men skottet gick högt över. I stället kunde Sienas 17-åring Fernando Forestieri reducera på stopptid.

– Vi tog tre viktiga poäng, tre poäng som ger laget ännu mer självförtroende. Vi är i lysande form. Nu måste vi behålla fokus och fortsätta så här, säger Zlatan som ytsågs till matchens lirare.

Den svenske anfallaren är nu uppe i elva ligamål och skuggar Juventus David Trezeguet som leder skytteligan med 13 fullträffar.

ARTIKELN HANDLAR OM