Succén fortsätter för Zlatan – med i Uefas drömlag

Framröstad av fansen: Det är viktigare för mig att jag får folkets och publikens stöd

FOTBOLL

Zlatans succévecka bara fortsätter.

I dag röstades han in i Uefas drömlag ”Team of the Year 2007” – av fansen själva.

– Det är viktigare för mig att jag får folkets och publikens stöd. Jag blir extra taggad och vill gå ut och prestera ännu mer för dem, säger Zlatan

En snabbtitt i backspegeln över vecka 3 ger en tydlig bild över att Zlatans 2008 startat med en rivstart:

I måndags glänste han mest av alla i Globen under den årliga Idrottsgalan och plockade hem två prestigefulla priser, årets manlige idrottare och Jerringpriset.

Bara fyra dagar sedan kommer nu nästa utmärkelse.

I det årliga ”Team of the Year 2007” har Inter-stjärnan tagit plats ett stjärnglittrigt lag tillsammans med namn som Didier Drogba, Kaká och Cristiano Ronaldo.

Mer än 3,75 miljoner röster

Nästan 300 000 fotbollsintresserade besökare på uefa.com har skickat in mer än 3,75 miljoner röster för att få med just sin eller sina favoritspelare.

Laget: Iker Casillas (Real Madrid) – Daniel Alves (Sevilla FC), Alessandro Nesta (AC Milan), John Terry (Chelsea), Eric Abidal (FC Barcelona) – Cristiano Ronaldo (Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool FC), Kaká (AC Milan), Clarence Seedorf (AC Milan) – Zlatan Ibrahimovic (Inter), Didier Drogba (Chelsea).

Tränare: Sir Alex Ferguson.

Zlatan med – för första gången

I laget är det bara två spelare (Kaká och Steven Gerrard) som finns med från fjolårselvan, med hela fem spelare, däribland Zlatan, som aldrig tidigare funnits med.

– Laget är en mix av etablerade spelare och unga killar på väg upp. Alla tolv kommer att vara med i Champions League nästa månad, vilket bevisar att turneringen har de bästa spelarna i världen, säger redaktören Adrian Hute.

Zlatan lär bli extra glad över att just fansen fått chansen att säga sitt.

– Det är viktigare för mig att jag får folkets och publikens stöd. Jag blir extra taggad och vill gå ut och prestera ännu mer för dem, sa Zlatan efter prisregnet i Globen.