Situationen bakom vändningen

Straff eller inte – domslutet vände matchen

FOTBOLL

Här är domslutet som räddade Inter.

Hands?

Eller inte?

Parma-backen Fernando Coutu såg rött efter det kontroversiella domslutet.

Foto: TV4 SPORT
Omdiskuterad situation Straff eller inte? Parmas Fernando Couto räddar på mållinjen – med handen eller huvudet är frågan. Domaren valde att döma straff till Inter.

Situationen som Inters toppkonkurrenter kommer att analysera in i minsta detalj och vilja få till ett domarmisstag dök upp i den 88:e minuten.

I sin intensiva jakt på kvittering tryckte Zlatan iväg ett skott djupt i Parmas straffområde, men såg bollen nickas (?) eller viftas (?) bort av Parma-backen Fernando Couto.

Domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten, under vilda protester från Parma-spelarna. Couto vädjade till den assisterande domaren för att få till en ändring av domslutet, men förgäves.

Sekunderna efter det röda kortet skickade Zlatan in 2–2 på straff, sitt sjätte straffmål för säsongen och en fullträff som bara skulle vara början på den sanslösa vändningen.

På väg tillbaka mot mittlinjen för avspark hamnade Zlatan i gruff med Daniele Dessena. Inter-spelarna verkade irriterade över att Parma tog det lugnt med att sätta igång spelet igen och tv-bilderna visar hur Zlatan nyper Dessena på väg tillbaka efter straffen.