Zlatans sanslösa show räddade Inter

Två sena mål av supersvensken vände matchen

Foto: Bildbyrån
Avgjorde – på egen hand Zlatan Ibrahimovic Inter var på väg mot en förlust mot gästande Parma när ”Ibra” slog till två gånger om. Först på en tveksamt dömd straff, sedan på stopptid.
FOTBOLL

Inter var på väg mot säsongens första förlust.

Då klev Zlatan Ibrahimovic fram.

Supersvenskens två mål vände 1–2 till 3–2 i slutminuterna.

Foto: TV4 SPORT
Omdiskuterad situation Straff eller inte? Parmas Fernando Couto räddar på mållinjen – med handen eller huvudet är frågan. Domaren valde att döma straff till Inter.

Tidigare under söndagen hade Ludovic Giuly och Daniele de Rossi sett till att Roma fixat 2–0 mot Catania, ett resultat som satte press på Inter att vinna ”måste-matchen” mot tabellåttan Parma.

Efter en bra start med Esteban Cambiassos 1–0-mål i den 30:e minuten hamnade Inter i stora problem i hemmamötet i Milano. Först kvitterade Luca Cigarin när han kom rätt på Ferreira Reginaldos fina framspelning och bredsidade in 1–1 i bortre hörnet bakom Julio César tio minuter före paus.

I andra kom allt mer att handla om Parma, och 1–2-målet i den 69:e minuten kändes inte alls orättvist.

Andrea Gasbarroni, som bytts in tre minuter tidigare, tog hand om en frispark till vänster om straffområdet och chansade vilt. Bollen touchade lätt i muren, men tv-bilderna skvallrar ändå om att César borde ha tagit bollen som borrade sig vid den närmsta stolpen.

Med 20 minuter kvar tvingades Inter till en tokoffensiv för att försöka få till en kvittering, men forceringen såg inte ut att räcka till.

Då, i den 88:e minuten, vände allt.

Först: Situationen som Inters toppkonkurrenter kommer att analysera in i minsta detalj och vilja få till ett domarmisstag. Zlatan tryckte iväg ett skott djupt i Parmas straffområde, men såg bollen nickas (?) eller viftas (?) bort av Parma-backen Fernando Couto.

Domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten – och Zlatan klev själv fram och drog in 2–2, sitt sjätte straffmål för säsongen.

På stopptid vann han matchen åt Inter, via ett nytt världsklassmål.

”Ibra” tog hoppandes emot ett inlägg i straffområdet, fick ned bollen på sina fötter, vände och sköt direkt. Bollen ven in bakom Parma-målvakten Luca Bucci till matchvinnande 3–2.

Två Zlatan-mål...

...som exploderade i en ny, galen Zlatan-show.

Eller vad sägs om en kramig brottningsmatch med Roberto Mancini?

I pulserande glädje sprang Zlatan ut mot sidlinjen för att fira med Inter-coachen, en omfamning som slutade med att anfallsstjärnan och tränaren rullade runt i gräset i ett vilt kramkalas.