Palermo kräver omspel – på grund av en bollkalle

Det som hände i lördags är emot reglerna

1 av 2 | Foto: AP
Maurizio Zamparini.
FOTBOLL

Palermo kräver minst omspel efter matchen mot Roma i lördags.

Orsaken: En av bollkallarna var för ambitiös.

– Det som hände i lördags är emot reglerna, säger Palermos president Maurizio Zamparini.

Det är inte en stjärnspelare som är det stora samtalsämnet i Fotbollsitalien just nu.

Istället är det Gianluca Caprari, en av bollkallarna på Olympiastadion i Rom i lördags, som får rubrikerna.

Bollen vid hörnflaggan

Matchen vanns av Roma med 1-0, men Gianluca Capraris nitiska arbete har gjort Palermos president vansinnig.

– Jag kräver att vi tilldöms segern med 3-0 eller åtminstone att matchen spelas om, säger Zamparini enligt La Gazzetta dello Sport.

Det som väckt Zamparinis vrede är att den unge bollkallen la bollen direkt vid hörnflaggan efter att den hamnat utanför planen – vilket påskyndade hörnan som ledde till Romas seger.

Maurizio Zamparini har påtalat att bollkallarna enligt fotbollförbundets regler måste ”stanna bakom reklamskyltarna” – och planerar nu rättsliga åtgärder.

– Jag har instruerat mina jurister. Det måste bli ett slut med det här att premiera de sluga. Vi har läst reglerna, och det som hände i lördags kväll är inte tillåtet, säger Zamparini.

”Gömmer bollen”

Palermos president förnekar att det skulle röra sig om ett provokativt utspel.

– Absolut inte. Jag vill se om de sportsliga institutionerna kommer att fortsätta att premiera de sluga och dem som bryter mot reglerna, men jag tror dessvärre att de kommer att möta den här appellen för de verkliga sportsliga värdena med tystnad, säger Zamparini.

– Jag tänkte direkt att det var otillåtet, men jag sa ingenting efter matchen för jag var inte säker. Om det varit ombytta roller för lagen hade man pratat om det i dagar och det hade varit i alla tv-program och tidningar. Och de där pojkarna sen, när Roma vinner, så gömmer de bollen, säger Zamparini enligt La Gazzetta dello Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM