”Jag skulle äta Zlatan levande”

Förre Juvestjärnan vill ge Zlatan en läxa

FOTBOLL

Han vann Jerringpriset och gör succé i Italien.

Men alla är inte imponerande av Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan behöver lära sig en läxa, säger förre Juventusförsvararen Pasquale Bruno.

Foto: AP
Hårdföre Pasquale Bruno (t.v.) ”uppvaktar” Brian Laudrup under en match i skotska ligan under sin sejour i Hearts (1995-1997).

Pasquale Bruno gjorde sig under 80- och 90-talet känd för sin brutala spelstil och bar smeknamnet (eller öknamnet?) ”Djuret”. Han vann Uefacupen med Juventus 1990 och har även representerat Lecce, Como, Fiorentina, Hearts och Wigan.

”Zlatan hånar”

Lika hårt som Bruno kapade motståndare på planen då – lika brutal är han i sina verbala kapningar utanför planen nu.

Svenske anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic får en skopa stenhård kritik av Bruno.

– Beträffande kvalitet är Ibrahimovic ett fenomen, men i övrigt... Han satte sin hand i Daniele Dessenas ansikte och tog nacksving på Giorgio Chiellini. Zlatan hånar försvararna och de lär honom inte en läxa, det är otroligt, säger Bruno enligt Goal.

På Brunos tid hade Zlatan behandlats på ett annat sätt.

– Om jag skrämde folk som Marco Van Basten och Gianluca Vialli, tänk er vad jag skulle göra med honom. Jag skulle äta honom levande.

”Tänker bara på tatueringar”

Zlatan är inte den ende som får en känga när Bruno har satt igång. I intervjun ger han sig även på Juventus-ikonen Alessandro Del Piero.

– Kom inte och säg att han är en superstjärna. Om han är det, vad var Lothar Matthäus och Careca i såna fall. Utomjordingar?

Bruno avslutar sedan med att döma ut anfallarna i Italien för deras sätt att lura domarna genom filmningar.

– Varje liten touch är tillräcklig för att de ska slänga sig och skrika och gråta som att någon har fällt dem. Italienska anfallare i dag tänker bara på örhängen, tatueringar, nattklubbar och shopping.