15 sekunder räckte för Iaquinta

Slog till rekordsnabbt mot Udinese

Foto: AFP
FOTBOLL

Vincenzo Iaquinta hade bara varit på plan i 15 sekunder när han slog till mot sin forna klubb Udinese. Vackert frispelad gjorde Iaquinta segermålet för Juventus som vände 0–1 till seger med 2–1.

I Udinese har Vincenzo Iaquinta, 29, öst in mål under 2000-talet. Inför säsongen köptes han till Juventus Iaquinta där han har fått tampas med skytteligaledaren David Trezeguet om en forwardsplats. På söndagen kom elfte målet i Turin-klubben och det sjunde i serie A.

Ett skadedrabbat Udinese var det bättre laget i den första halvleken och 1–0 kom rättvist genom Andrea Dossena. Juventus, med sina gamla stjärnor, tog sig samman i den andra halvleken. Mauro Camoranesi nickade in kvitteringen (1–1) i den 60:e minuten. Sexton minuter senare kom så segermålet genom Iaqunita som i respekt för sin gamla klubb inte jublade särskilt mycket.

Nykomlingen Juventus befäste sin tredjeplats i serie A på 44 poäng, men hela nio efter Juventus som dessutom har en match mindre spelad.

I bottenstriden är det desto jämnare med sju-åtta inblandade lag. Torino kom på lite fastare mark efter 3–1 hemma mot Palermo. Amauri gav Palermo ledningen i den första halvleken men sedan kom urladdningen i den andra av Torino genom två mål av David Di Michele i minut 71 och 81 och en fullträff av Aimo Diana i den 60:e minuten.

Lika viktig var 1–0-segern för Empoli hemma mot Lazio som nu bara ligger en pinne under nedflyttningsstrecket.