Ronaldo i Paris – för att rädda karriären

Opereras av samme specialist som för åtta år sedan

Foto: SCANPIX
NY SKADA Milans forward-stjärna Ronaldo är i Paris för att rädda karriären.
FOTBOLL

Här anländer Ronaldo till Paris i ett försök att rädda sin fortsatta karriär.

Samme specialist som opererade honom 2000 ska finnas med vid ett nytt ingrepp.

– Jag ringde honom i går och sa åt honom att tro på sig själv. Han har en enorm fysisk potential, säger Milan-presidenten Silvio Berlusconi.

Bildsekvensen från hemmamötet med Livorno igår var plågsam smärtsam och många tror att bilderna på en gråtande Ronaldo som bars ut på bår var det sista fotbollsfansen fick se av brassestjärnan på den stora scenen.

Dagen efter har Ronaldo blixtflugits till Paris för en operation vid Pitie-Salpetriere-sjukhuset, ett ingrepp av samme specialist som hjälpte honom vid problemen med högerknäet 2000.

Saillant med vid ingreppet

Gerard Saillant ska finnas med under operationen.

– Han kommer att opereras i kväll eller i natt av Eric Rolland, min efterträdare vid Pitie-Salpetriere. Jag kommer att hjälpa honom. Det verkar vara samma skada som han har haft tidigare. Om det är så, så är en operation oundviklig, säger Saillant till AP.

Stöttas av Berlusconi

Efter ingreppet 2000 krävdes det ett år av rehabilitering innan Ronaldo kunde återvända till fotbollsplanen.

– Med tanke på hans ålder, med ytterligare åtta år på nacken, är det svårt att säga när han kan vara tillbaka, säger Saillant.

Milan-presidenten Silvio Berlusconi gör dock sitt bästa för att stötta sin forne stjärnspelare.

– Han är rädd för sin karriär. Jag ringde honom i går och sa åt honom att tro på sig själv. Han har en enorm fysisk potential säger Berlusconi till RAI TV.

– Som 31-åring är han väldigt ung. Jag tror att han inom ett par månader kan återvända och åter bli den mästare som vi alla känner.