Skakas av ny skandal

Interprofiler avlyssnade i undersökning mot skräddare – hotar stämma medier som ”sammankopplat deras namn med droger”

Foto: FOTO: AP
Upprörd Roberto Mancinis gode vän, -Domenica Brescia misstänks för inblandning i såväl -droghandel som prostitution. Som en del i utredningen avlyssnades hans telefon och då fastnade även privata samtal med Mancini och flera andra Interprofiler – som nu hotar stämma de medier som spridit information om samtalen.
FOTBOLL

I morgon avgörs serie A.

Mitt i uppladdningen skakas nu Inter av en ny avlyssningskandal.

Roberto Mancini och Marco Materazzi finns bland de avlyssnade.

Inters ledning hotar nu med rättsliga åtgärder för att deras namn kopplas ihop med droger och prostitution.

Italiensk ligaupplösning – och dags för en ny skandal. Sent i förrgår anhölls Domenico Brescia, favoritskräddare och vän till flera personer i Inter.

Bland dem finns tränare Roberto Mancini, hjälptränare Sinisa Mihajlovic, lagkapten Javier Zanetti och klubbens store profil, backstjärnan Marco Materazzi. Brescia och fyra andra personer greps.

– Vi ansåg att det förelåg en risk för flykt, bland annat på grund av deras omfattanade kontaktnät utomlands, säger åklagare Marcello Musso.

Inter-stjärnornas skräddare Brescia misstänks för att vara inblandad i såväl droghandel (bland annat fem kilo kokain) som prostitution. Han anklagas även för maffiasamröre. Brescia finns nu i häktet på Milano-fängelset San Vittore.

Precis som i den stora skandalen Calciopoli, som skakade italiensk fotboll för två år sen, har polisen bedrivit omfattande telefonavlyssning mot Brescia. I en rad samtal som läckt ut till medierna pratar han med betydelsefulla personer i Inter. En av dem är tränare Roberto Mancini. 

”Ingen har ringt mig”

”För att säga sanningen så har ingen ringt mig”, säger tränaren i ett samtal med skräddare Brescia, angående förlängningen av Mancinis kontrakt. 

I andra samtal hörs tränaren prata nedsättande om Inter-vd:n Paolillo. En mängd bandade samtal med Mancini, Zanetti och de andra har läckt ut.

Ingen i Inter misstänks i nuläget för något brottsligt. Enligt ansedda dagstidningen Repubblica ”återstår dock mycket att klarlägga”. Helt klart är att klubben störs av att samtalen blivit offentliga och av turbulensen kring Domenico Brescia. 

Ingen slump att det kommer nu

Roberto Mancini och Sinisa ­Mihajlovic hotar nu med rättsliga åtgärder. Advokaten Stefano Gagliardi meddelade i går att alla medier som ”sammankopplat deras namn med droger och prostitution” riskerar stämning liksom de som ”sprider privata konversationer”.

Enligt advokaten pågår en kampanj ägnad enbart åt att “förstöra både den privata och offentliga bilden av Mancini och Mihajlovic”.

Man behöver inte vara konspiratorisk för att inse att det inte är ­någon slump att nyheten som nu stör Inter kom ut just nu. Inters president Moratti tvingades i går motta ”den gyllene tapiren” (ett jumbopris) från satirprogrammet ”Strisca la notizia” på grund av Brescia-härvan.

– Jag står på mina spelares sida, var Morattis kommentar.

Han försäkrade också att turbulensen inte stör Inter inför det avgörande mötet med Parma. Helt klart har dock jagande Roma fått en mer stillsam uppladdning.

På Roma-forum på nätet och på Roma-kanaler i radio kunde man i går läsa och höra saker ”vi ska sy ihop shortsen på er” och andra hånande anspelningar på kaoset kring skräddare Domenico Brescia och Inter.