Zlatan börjar på bänken mot Parma

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har bara hunnit med ett par träningspass sedan sin knäskada.

Ändå pryder han åter förstasidorna i Italiens sporttidningar.

I söndagens avgörande i italienska ligan väntas han dock få starta på bänken.

Det är fördel Inter i den sista omgången av italienska ligan på söndag, men avslutningen lär bli något av en rysare. Lo Scudetto står mellan Milanoklubben och Roma, som bara är en poäng bakom sin rival. Men deras båda motståndare i den sista omgången – Parma och Catania – lär inte bli lätta att tas med på sina respektive hemmamatcher. Båda slåss nämligen om att undvika nedflyttning. Om inget av dem tar poäng i sista omgången, riskerar de att förlora sin serie A-status till Empoli, som möter avsågade Livorno i sin sista match.

Tätt så det förslår, alltså. Ändå väntas Intertränaren Roberto Mancini placera Zlatan Ibrahimovic på bänken och inleda med enbart en renodlad forward.

”Tredjevalet”

”Spelsugen Zlatan hamnar på bänken”, skriver Corriere dello Sport på sin förstasida.

Konkurrenten La Gazzetta dello Sport skriver:

”Cruz och Balotelli – sedan kommer Ibrahimovic” och antyder att Zlatan, trots att han av många rankas som lagets bästa anfallare, bara är Mancinis tredjeval i dagsläget.

Den främsta orsaken är förstås att Ibrahimovics kondition inte är den bästa efter skadeuppehållet. Svensken har inte spelat en match på nästan två månader.

Båda tidningarna är eniga om att Inter kommer att starta med ett 4–3–2–1-system med bara en renodlad anfallare på topp – Julio Cruz.

Istället för Zlatan Ibrahimovic väntas Mancini ge den 17-årige talangen Mario Balotelli Barwuah chansen. Junioren som fått sitt genombrott den här säsongen gjorde mål i den senaste ligamatchen hemma mot Siena.

Det är dock högst sannolikt att Zlatan Ibrahimovic byts in i andra halvlek.

Inga intervjuer

I Parma är det locket på inför den viktigaste hemmamatchen på många år. Några intervjuer ges inte inför matchen. Laget har i stället laddat upp med en ny tränare. Den förre, argentinaren Hector Cuper, fick sparken i söndags efter bara två månader i klubben.

Istället får B-lagstränaren Andrea Manzo leda laget i den ödesmättade matchen.

Om Inter säkrar titeln på söndag blir det utan närvarande fans. Både Parma och Catania har utnyttjat möjligheten att stoppa bortalagens fans på läktarna med hänvisning till säkerheten.

FAKTA

Förutsättningarna i serie A

Inter

Vinner Lo Scudetto om laget besegrar Parma borta.

Vinner även om laget spelar oavgjort samtidigt som Roma tappar poäng borta mot Catania.

Liksom om laget förlorar, samtidigt som Roma misslyckas med att vinna på Sicilien.

Roma

Måste vinna borta mot Catania för att ha chans på guldet. Samtidigt måste Inter tappa poäng i Parma.

Catania

Ligger inför söndagens match strax över nedflyttningsstrecket och kan klara sig kvar även vid förlust. Då måste dock både Parma och Empoli tappa poäng.

Vid seger är laget helt klart för serie A nästa säsong.

Vid oavgjort stannar Catania kvar såvida Parma inte vinner med minst sex mål mot Inter.

Parma

Måste besegra Inter, samtidigt som Catania förlorar, för att hänga kvar.

Måste vinna med sex mål om Catania spelar oavgjort hemma mot Roma.

Empoli

Kan gå förbi både Catania och Parma om laget hemmabesegrar avsågade Livorno, samtidigt som både Catania och Parma förlorar sina matcher.

TT