Zlatan hyllas av Maradona

”Nu är det bara för alla hans belackare att hålla käft”

Foto: FOTO: AFP
Zlatan har tidigare fått kritik, men när han i helgen avgjorde ligan ville alla hylla Inters guldklimp.
FOTBOLL

CANNES. Zlatan Ibrahimovic kan sträcka på sig.

Här kommer en hyllning från alla tiders största fotbollsspelare – Diego Armando Maradona:

– Det finns för många löpare i dagens fotboll. Zlatan är en av dem som med sina magiska fötter även får med sig bollen när han springer, säger han.

Foto: AP
Diego Maradona har ett gott öga till Zlatan och uppger att han blev riktigt glad över att se svensken avgöra ligan med sitt succéinhopp.

Den nu 47-årige argentinaren gästar filmfestivalen i Cannes på grund av världspremiären på ”Maradona by Kusturica”. I den skildrar den omstridde serbiske filmregissören Emir Kusturica fotbollslegendarens karriär och trassliga privatliv på ett mycket personligt, närgånget, stundtals galet och alltid underhållande sätt.

Pelé – ”präktig kille”

På presskonferensen svarade Maradona glatt på frågor om allt från politik till droger. Och trots att han hade lovat sina döttrar att inte dissa Pelé, kunde han inte låta bli.

– Han har pratat så mycket skit om mig. Han var bra och får gärna kalla sig nummer två i världen genom tiderna. Men tänk då på att han var en präktig kille. Jag var ute och knarkade till halv fem på morgnarna. Ibland brukar jag tänka på hur mycket bättre jag hade kunnat bli om jag hade skött mig bättre.

Tror på Spanien i EM

Maradona tror att Italien, Tyskland och framför allt Spanien klarar sig bäst i fotbolls-EM i sommar. Kvällens Champions League-final hoppas han avgörs av argentinske polaren Carlos Tevez i Manchester United. Och så var det Zlatan, då, som Maradona verkar ha totalkoll på när jag frågar vad han tycker om honom.

– Jag blev så glad när han avgjorde italienska ligan i helgen. Nu är det bara för alla hans belackare att hålla käft. De har klagat på att han gömt sig i Sverige och inte tränat ordentligt, så kommer han tillbaka efter skadan och dominerar.

– Dagens fotboll har för många Carl Lewis- och Ben Johnson-typer. De springer fort, men får inte med sig bollen. Zlatan har magi i fötterna, jag tycker väldigt mycket om honom.