Inter bekräftar: Mancini sparkas

Affären kan bli kostsam för italienska ligamästarna

Foto: ANTONIO CALANNI
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kommer att få en ny tränare i Inter. På torsdagskvällen kom beskedet från Milano-klubben – Roberto Mancini, som tagit Inter till tre raka ligatitlar – får sparken.

Spekulationerna kring uppbrottet har hållit igång sedan i mars då tränaren sade att han skulle sluta efter säsongen, för att redan dagen därpå ändra sig.

Uttalandet i stundens hetta kan ha blivit 43-årige Mancinis fall.

”Inter informerade Mancini att han har befriats från sitt uppdrag som coach, anledningen är främst hans kommentarer att han inte skulle stanna efter säsongen i samband med Inters match mot Liverpool i Champions league den 11 mars”, skriver klubben på sin hemsida.

Mancini tog över Inter 2004 och hade fyra år kvar på kontraktet.

– Roberto trodde inte att det skulle sluta så här. Han är väldigt besviken eftersom hans jobb inte var slutfört och han kunde ha vunnit Lo Scudetto fler gånger, och kanske också Champions league, säger Mancinis agent Giorgio De Giorgis till Sportitalia.

Fick utbrott efter förlust

– Efter Liverpoolmatchen blev det ett utbrott, som kanske Roberto skulle ha undvikit. Jag tror att han gjorde ett misstag då, han skulle inte ha sagt till någon att han tänkte lämna klubben.

Jose Mourinho hetast ta över

Mediarapporter spekulerar i att forne Chelsea-tränaren Jose Mourinho ska ta över Inter och pekar samtidigt ut Mancini som potentiell kandidat att ta över Londonklubben.

– Om han tar över Chelsea? Roberto har bra meriter och det är många klubbar som vill att han ska stå till tjänst. Kanske tar han ledigt, men jag hoppas att han kommer ringa mig i morgon för det är inte bra för en coach att vara ute ur bilden för länge, säger De Giorgi

Affären kan bli dyr för Inter. Mancinis kontrakt, som sträcker sig fram till 2012, är värt 57,3 miljoner kronor och enligt La Gazzetta dello Sport vägrade Mancini att bli utköpt för 47,6 miljoner kronor.