Manicinis attack efter avskedet från Inter

”De har använt sig av falskheter och olagligheter”

FOTBOLL

I går fick Roberto Mancini officiellt sparken som Inters tränare.

Nu går scudetto-vinnaren till attack med anledning av de ”falskheter och olagligheter” som han anser har skadat hans rykte.

Enligt Gazzetta dello Sport syftar Mancini på de telefonavlyssningar mellan honom och två dömda brottslingar som publicerats i italienska medier.

Foto: ANTONIO CALANNI

Roberto Mancini sparkades från sitt tränarjobb för Inter kort efter att ha vunnit Serie A och kommit tvåa i italienska cupen.

Officiellt i går

Det officiella beskedet publicerades på Inters hemsida klockan 19.44 i går kväll.

Som motiv till uppsägningen gavs bland annat de kommentarer Mancini lämnade efter matchen mellan Inter och Liverpool den 11 mars, men också det som nyligen ”framkommit i tidningsartiklar”.

Nu går Mancini till motattack i ett pressmeddelande till nyhetsbyrån Ansa och hotar med rättsliga åtgärder för att skydda sitt rykte.

Mancini skriver att ”falskheter och olagligheter” använts för att skada honom.

Enligt Gazzetta dello Sport syftar Mancini på de avlyssnade telefonsamtal mellan honom och två dömda brottslingar som publicerats i italienska medier.

I ett av samtalen med tidigare dömde Dominco Brescia pratar Mancini bland annat om Inters koncernchef Ernesto Paolillo.

– Han tror att han kan göra precis vad han vill, säger Mancini i samtalet, enligt Corriere della Sera.

Tackar fansen

Mancini tackar Inters president och fansen i pressmeddelandet.

– Som tränare tackar jag president Massimo Moratti, Gabriele Oriali och alla i personalen som har stött mig, laget och framförallt alla de svartblåa fansen som har följt mig under fyra år av stora framgångar och oförglömliga känslor, skriver Mancini i pressmeddelandet.