HEMLIGT EM-MÖTE

Mourinho till EM – för att träffa Zlatan

Foto: AFP
FOTBOLL

LUGANO.  Zlatan Ibrahimovic kan snart få fint besök.

José Mourinho ska ut på en ny resa.

Han kommer troligen till EM för att se och träffa Zlatan.

I morgon kommer Inters nye tränare José Mourinho hem från Japan där han varit för en avskedsmatch för Nakata. Men han hinner knappt packa upp väskan förrän det kan bära av igen.

Den portugisiske stortränarens nästa resmål: EM i Österrike–Schweiz. Där sägs Mourinho vilja se och träffa de av Inters spelare som deltar.

Fyra Interspelare i EM

Det är, förutom Zlatan, Vieira, Chivu och Materazzi. Mourinho kommer därför med stor sannolikhet att försöka se såväl Sverige som Frankrike, Rumänien och Italien. Han uppges vara mycket angelägen om att få träffa Zlatan så snart som möjligt.

– Han kommer förstås inte att störa Ibrahimovic som måste fokusera på ert landslag och EM. Men han vill gärna ta en kaffe och ha ett snack med honom, säger en källa i Inter till Sportbladet.

Mourinho kommer enligt samma källa att resa till EM tillsammans med Inters transferansvarige Marco Branca. Denne befinner sig nu i Spanien för att titta på nyförvärv, men följer med till Österrike–Schweiz. De uppges vilja se Zlatan spela mot Spanien och även få till ett första möte. 

– Men går inte det i lås skulle det kunna bli så att Mourinho kommer upp till Sveriges bas i Lugano, det är ju bara en timmes resa från Milano så det är en alternativ möjlighet, säger Inter-källan.

”Helt orörbar”

Sportbladet skrev redan i går om att Mourinho ser Zlatan som en nyckelspelare och symbol för Inter och kallar honom ”helt orörbar”. Zlatan tackade med att hylla Mourinho i går på Sveriges presskonferens och sa:

– Det ska bli en ära att ha honom som tränare.

Mourinho säger till Gazzetta dello Sport att Zlatan måste bli kvar i klubben.

– Lika viktigt som att få löften om nyförvärv är att jag får försäkringar om att spelare som Ibrahimovic blir kvar i klubben.

FAKTA

Statusen för Inters fyra EM-spelare

Marco Materazzi, 34

Vid sin första presskonferens med Inter sa Mourinho om Materazzi: ”Jag hoppas att han kommer en vecka för sent till vårt sommarläger för i så fall betyder det att Italien gått till final.”

Den meningen tyder på att Materazzi ingår i den nye tränarens planer även för kommande säsong.

Materazzi är, precis som Zlatan, en spelare och personlighet som sticker ut. Oftast på gott, ibland på ont, men han är otvivelaktigt en stor spelare och symbol för Inter.

Chivu, 27

Rumänens sitation i Inter sägs vara ”odiskutabel”. Han ifrågasätts med andra ord inte överhuvudtaget.

Chivu uppges ha en mycket stark position efter en fin säsong och är i nuläget inte aktuell för någon flytt.

Ibrahimovic, 26

Benämns som ”helt orörbar” av Mourinho.

Säljs bara för gigantiska pengar. Mourinho säger att att det varit mycket viktigt för honom att få löfte om att behålla Zlatan.

Vieira, 31

Har länge haft envisa skadeproblem. Hans situation beror mycket på vad som händer på transfermarknaden. Om Inter skulle värva på mittfältet och exempelvis lyckas värva Lampard så kan Vieira sitta löst. Han har dock ett mycket gott kontrakt med Inter.