Omdiskuterat mål räddade Inter

Zlatan mållös mot Catania

Foto: STEFANO RELLANDINI
Zlatan gick mållös av planen.
FOTBOLL

Jose Mourinho har vunnit sin första match i Serie A. Det blev 2–1 hemma mot Catania, men det var en seger som satt hårt inne. I slutändan var det inte mer än någon centimeter som räddade Inter. Eller var det den assisterande domaren?

Foto: DAMIEN MEYER
Rött kort till Muntari.

Bara tre minuter in på den andra halvleken kom Inters segermål, men det lär bli omdiskuterat. Ett inlägg nickades mot eget mål av Terlizzi, tog i stolpen och styrdes mot mål. Catanias målvakt fångade bollen, men om den var inne eller ej gick inte att bedöma utifrån tv-bilderna. Linjemannen vinkade dock för mål och det räckte för ett Inter som vid det läget var reducerat till tio man.

Tedesco i stora smärtor

Första halvlek slutade nämligen minst sagt tumultartat. Först tog Catania ledningen när store Plasmati nickade in ledningsmålet. Nyförvärvet Ricardo Quaresma slog sedan ett inlägg som via Catania-spelare gick i mål. Sedan bröt det stora tumultet ut. Inters Sulley Muntari omfamnades av Catanias Giacomo Tedesco och svarade med att slå ut med armen. Handen träffade Tedesco i ansiktet. Träffen såg inte ut att vara särskilt hård, men Tedesco föll omkull och vred sig som om han var i stora smärtor. Muntari fick rött kort av domaren och Tedesco fick gult.

Ingen lyckad Zlatan-kväll

Utvisningen präglade matchen precis som Inters 2–1-mål gjorde. Efter det tidiga ledningsmålet fick Zlatan Ibrahimovic agera ensam topp i Inter, men svensken hade en tuff match. Han lyckades inte med mycket och innan matchen var slut hann han med att bränna ett friläge. Zlatan jobbade dock hårt över stora ytor, men han hade ingen större lycka med sina avslut eller dragningar.