Kris i Milan efter andra raka förlusten

Sjevtjenko och Ronaldinho utbytta

Foto: FILIPPO MONTEFORTE
Deppigt i Milan.
FOTBOLL

Fjolårets femteplats var ett misslyckande av gigantiska mått. I år ska Milan ta revansch. Så är det tänkt, men starten är minst sagt usel. I dag kom andra raka förlusten, 0–2 borta mot Genoa, och nu ligger Milan näst sist i den unga Serie A-tabellen.

Ronaldinho och Andrej Sjevtjenko från start. Till ingen nytta. Milan hade oerhört svårt att skapa målchanser mot ett hemmalag som spelade ett tätt försvarsspel. Stundtals var det dessutom Genoa som spelade ut gästerna och Milans målvakt Christian Abbiati tvingades till flera fina räddningar. I paus bytte den pressade tränaren Carlo Ancelotti ut såväl Ronaldinho som Sjevtjenko. Det hjälpte inte heller. Genoa - som tagit ledningen i den 30 minuten genom Giuseppe Sculli som avslutade i fritt läge - höll undan och i den 90:e minuten kunde samme Sculli definitivt avgöra på straff.

Tufft för Ancelotti

Förlusten är alltså Milans andra raka och nu väntar en tuff tid för Ancelotti. Milan har satsat i år med värvningarna av Ronaldinho och Sjevtjenko och ska vara med och utmana om ligatiteln. Så lyder ordern från högsta ort, men starten skvallrar om att Milan inte är mycket bättre än i fjol då laget slutade femma och missade Champions League.