Mellberg stabil när Juventus vann

Svensken fick chansen på nytt

Foto: VINCENZO PINTO
Mellberg bryter med långa benet.
FOTBOLL

Trots misstaget senast. Olof Mellberg fick chansen igen när hans Juventus spelade hemma mot Udinese och den här gången fick svensken bidra till en viktig 1–0-seger.

I premiären borta mot Fiorentina gjorde Olof Mellberg länge en mycket bra match. När han i slutet blev bortvänd av Alberto Gilardino vilket kostade Juventus segern fick han mycket hård kritik. Men Juventus tränare Claudio Ranieri försvarade Mellberg och till kvällens möte med Udinese fick han chansen på nytt i mittförsvaret tillsammans med Giorgio Chiellini och svensken stod för en stabil insats.

Första målet för Amauri

Nu utsattes inte hemmalaget för några större utmaningar i defensiven utan Juventus dominerade spelet fullständigt. Ändå dröjde det ända till den 67:e minuten innan matchen avgjordes när Amauri fångade upp en boll inne i straffområdet och sköt ett välplacerat skott för sin första fullträff i Juve-tröjan. Därefter var det närmare ett 2–0-mål än en reducering och Olof Mellberg har därmed upplevt sin första seger i Serie A.

Gjorde ett misstag

Ett misstag gjorde dock svensken när han missade en nickrensning som i stället hamnade hos Antonio Floro Flores som dock tog dåligt hand om den möjlighet han fick och Chiellini kunde hinna ikapp och stoppa försöket. Totalt sett var den svenske landslagsbacken dock klart godkänd och misstaget såg ut att bero mer på kommunikationsproblem än något annat. Det tycks som om Olof Mellberg är på väg att komma mer och mer till rätta med den italienska fotbollen.