Fansen rasande – stoppade värvning

Danske Gravesen inte poppis i Genoa

Foto: AP
Tufft Thomas Gravesen höll på att hamna i Genoa men klubbens fans blev rasande över den kommande värvningen och protesterade så vilt att klubben drog sig ur affären.
FOTBOLL

Dansken Thomas Gravesen står inte högt i kurs.

Serie A-klubben Genoa hade siktet inställt på dansken men fansen ville annat, protesterade vilt och fick klubbledningen att dra sig ur.

Danske Thomas Gravesens karriär har gått ordentligt i stå.

Efter den uppmärksammade flytten till Real Madrid har det mesta gått snett för dansken. Sejouren i Real blev totalt misslyckad – precis som den efterföljande i skottska Celtic.

Hans tveksamma form har gett eko ute i Europa och när italienska medier i september rapporterade om att serie a-klubben Genoa var intresserade av att värva dansken blev det ett jäkla hallå bland klubbens fans.

Uppemot 15 000 fans protesterade mot värvningen och nu bekräftar klubbens sportchef Francesco Salucci att det faktiskt var fansens protester som stoppade övergången.

– Det stämmer, vi var intresserade men när vi såg hur fansen reagerade bestämde vi att fokusera på andra spelare i stället, säger Salucci enligt dansk media.

Många av fansen som protesterade dammade av ett gammalt uttalande från Fabio Capello, Gravesens tränare i Real Madrid, där han bland annat förklarade att dansken var ”fysiskt stark men svag mentalt”.

Något som också Salucci snappat upp.

– Han var en stor spelare en gång i tiden men mentalt är han inte densamma.